Annonce
Trekantområdet

Smækker lås på dyrt kød: Svindet var på mere end 50 procent

Dyrt kød er guf for tyve. Efter at have haft et svind på over 50 procent, har Rema 1000 sat lås på. Foto: Peter Friis Autzen
Dyrt kød er en lækkerbisken for tyve. Derfor har Rema 1000-købmand Jim Nielsen sat lås på sine bedste bøffer. Skoletasker må låses fast hos Bog & Idé.

Fredericia: - Det er træls at skulle genere kunderne med sådan noget her, siger købmand Jim Nielsen fra Rema 1000 på Venusvej i Fredericia.

Han har været nødt til at låse sine bedste bøffer inde i en særlig boks nede i køledisken. Interesserede kunder må henvende sig til personalet for at få låst boksen op.

- Der blev stjålet så meget af de her dyre varer, at valget stod mellem at låse det inde eller fjerne varen fra sortimentet. Det sidste ville være synd, siger Jim.

Inden han monterede den låste boks, var svindet af de dyreste kødvarer på over 50 procent. Hver gang en pakke blev solgt, blev der altså stjålet mere end en pakke.

- Det kunne ikke fortsætte sådan, siger Jim.

Hvad siger kunderne til at skulle kalde på en ansat for at købe de her ting?

- Det er jo lidt bøvlet, og i begyndelsen har det nok skadet salget lidt. Men nu er vores kunder ved at vænne sig til det, og jeg låser boksen op flere gange dagligt.

Hos Bog & Idé har Carsten Bank Friis set sig nødsaget til at låse de udstilte skoletasker fast med kabler og kodelås. Foto: Peter Friis Autzen

Pulverkaffe er det nye sort

Efter at tyvene har mistet adgangen til deres foretrukne vare i Rema 1000, har de kastet kærligheden på en anden varegruppe.

- Nu er det Nescafé og den slags, de går efter. De har jo også en vis værdi. Jeg tror ikke, at tyvene kun stjæler til eget brug - for nylig fangede vi for eksempel en tyv, der ville stjæle otte glas Nescafé på én gang, siger Jim Nielsen.

Måske vil han flytte pulverkaffen, så den kun sælges direkte ved kassen - for derved at begrænse tyveriet.

- Men hvis tyvene så bare begynder at stjæle noget andet, ender vi med skruen uden ende - og vi kan jo ikke sælge alt fra kassen, siger Jim Nielsen.

Hver gang Rema 1000 snupper en tyv, involveres politiet. Og modsat hvad man kunne tro ud fra blandt andet TV2-udsendelserne "Hvor er politiet?" er Jim Nielsens oplevelse af ordensmagten god.

- De reagerer fint og kommer, når vi kalder. Det skal de have ros for, siger Jim Nielsen, der i øvrigt slår fast:

- Der er ikke nogen gruppe, der stjæler mere end andre. Ikke efter min erfaring i hvert fald.

Annonce

Tasker må låses fast

Også hos Bog & Idé i Gothersgade er det nødvendigt at låse nogle varer fast.

- Jeg har sat lås på skoletaskerne, siger indehaver Carsten Bank Friis.

Væggen med farvestrålende tasker er udstyret med kabler på kryds og tværs. Alle med kodelås, som personalet kan låse op, når kunder beder om det.

For nogen tid siden solgte Bog & Idé også andre tasker.

- Men det holdt vi op med, fordi der blev stjålet uhyggeligt mange. Svindet var nok på omkring 50 procent, siger Carsten Bank Friis.

Han ærgrer sig over ikke at kunne tilbyde kunderne det, de gerne vil have.

- Men der er jo kun butikken til at betale for tyverierne. Og så stor en "det-er-bare-ærgerligt"-konto har vi ikke råd til, siger han.

- Jeg tror ikke, at tyvene kun stjæler til eget brug. Så hvis nogen har købt noget billigt kød herfra privat, har de måske sat tænderne i tyvekoster. Jeg håber, at det giver en dårlig smag i munden, siger Rema 1000-købmand Jim Nielsen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Danmark

Alting gik i stå i Christian Eriksens hjemby, da han pludselig faldt om på græsset i Parken

Annonce