Annonce
Varde

Køkkenet leverer mad til pensionister: Bøde og sur smiley for mangelfuld rengøring

Hotel Outrup har fået tre anmærkninger ved fire kontrolbesøg. Foto: Google Street View
Hotel Outrup har fået anmærkninger ved tre ud af de fire seneste kontrolbesøg. Ved to af disse besøg var der ifølge Fødevarestyrelsen mangelfuld rengøring. Derfor har hotellet nu en sur smiley.

Outrup: To gange inden for den seneste måned har Fødevarestyrelsens kontrolbesøg afsløret mangelfuld rengøring på Hotel Outrup. Her er et meget travlt køkken, som ved hjælp af madchauffører leverer mad til en række kommunalt visiterede pensionister i Varde Kommune. Cirka 250 kunder får leveret mad fra køkkenet. Af disse er cirka to tredjedele kommunalt visiterede borgere.

Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg den 10. november. Det skete som opfølgning på to kontrolbesøg den 20. oktober og den 2. november. Her fik Hotel Outrup i begge tilfælde en indskærpelse. En indskærpelse er en ikke helt storsmilende smiley. En sådan indskærpelse udløser et gebyrbelagt kontrolbesøg som opfølgning.

Det var altså det andet af disse opfølgende kontrolbesøg, der udløste den sure smiley. For ifølge Fødevarestyrelsen var der ikke rettet op på den mangelfulde rengøring. Det udløser - foruden den sure smiley - også en bøde på 15.000 kroner til hotellet.

I kontrolrapporten står: "I kølerummet var der smuds og formodet skimmel på hylder og vægge samt blæser. Endvidere var der skidt/smuds/formodet skimmel i opvaskemaskinen. Virksomheden har den 20. oktober 2019 fået en indskærpelse for samme forhold." "Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vil få gjort rent."

Annonce

Kontrolbesøgende i kronologisk rækkefølge

  • Her de seneste kontrolbesøg i kronologisk rækkefølge:
  • Ved et kontrolbesøg den 9. oktober 2018 - altså i fjor - fik Hotel Outrup en storsmilende smiley.
  • Et år senere, den 20. oktober i år, fik hotellet en indskærpelse, som vedrører rengøring.
  • Ved opfølgningen den 2. november fik hotellet en indskærpelse for behandling af fødevarer.
  • Ved det seneste besøg, den 10. november, var kølerummene atter beskidte, og det udløste bøde og sur smiley.

Mad opbevaret for varmt

Der var et opfølgende kontrolbesøg på Hotel Outrup den 2. november, og da fik virksomheden også en indskærpelse.

Denne indskærpelse vedrørte fødevarer, som blev opbevaret ved forkert temperatur - blandt andet nogle wienerschnitzler, som blev opbevaret ved stuetemperatur.

Til gengæld var der delvist ryddet op i kølerummene, oplyser Fødevarestyrelsen.

Det var så opfølgningen på besøget den 2. november, som udløste den sure smiley otte dage senere. Da var kølerummene blevet beskidte igen.

Det vil altså sige, at Hotel Outrup har fået anmærkninger ved tre ud af de fire seneste kontrolbesøg. Det udløser per automatik to opfølgende kontrolbesøg, som bliver belagt med et gebyr. Så mange anmærkninger er nemlig hvad Fødevarestyrelsen karakteriserer som "dårlig regelefterlevelse".

Indehaver Marianne Staal havde mandag ikke mulighed for at kommentere bøden og den sure smiley.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce