Annonce
Sydjylland

Kølig afvisning fra minister i sag om faldefærdige huse: Jeg vil ikke kommentere konkrete forslag

Finansminister Nicolai Wammen (S) nægter at kommentere på konkrete forslag til prioriteringer, inden regeringen er kommet med sit forslag til en ny finanslov. Arkivfoto: Axel Schütt
Finansminister Nicolai Wammen (S) afviser at kommentere på størrelsen af nedrivningspuljen, som hans partifælle Magnus Heunicke ellers kritiserede i foråret. Dermed er han nu den anden minister i rækken til at undgå at besvare spørgsmålet.

Nedrivning: Først undlod boligminister Kaare Dybvad (S) at svare på, hvorvidt der skal afsættes flere penge til den såkaldte nedrivningspulje. Nu har også landets finansminister Nicolai Wammen (S) svaret folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V) på sit spørgsmål - men uden helt at svare. Han skriver, at han på nuværende tidspunkt ikke vil kommentere konkrete forslag til prioriteringer. Om der skal bruges flere statslige kroner på nedrivning af faldefærdige huse bliver nemlig en prioriteringssag, når en ny finanslov skal udarbejdes i løbet af efteråret.

Ministerens svar er dog ikke tilfredsstillende, mener Eva Kjer Hansen.

- Finansministeren forholder sig jo slet ikke til spørgsmålet, men henviser bare til forslaget, der skal komme senere. Jeg synes, det er kedeligt, at han bare giver sådan en teknisk kommentar på noget, som betyder rigtig meget i mange landdistrikter - noget, som kan skabe et attraktivt miljø ved at fjerne noget, der skæmmer indtrykket af et område, siger hun.

Ifølge Eva Kjer Hansen er det ærgerligt, at ministeren end ikke vil forholde sig til puljen overhovedet - særligt når partiet selv kritiserede størrelsen af puljen forud for folketingsvalget.

Annonce

Paragraf 20-spørgsmålet og ministerens svar

Den 14. august stillede folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V) følgende spørgsmål til finansministeren:

"Er ministeren enig med sin partifælle sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i, at nedrivningspuljen skal fordobles, som denne udtalte i april i år, jf. artiklen ”Minister beskyldes for at sminke beløb til nedrivning af øjebæer” i JyskeVestkysten den 16. april 2019?"

Finansminister Nicolai Wammens (S) svar på spørgsmålet lyder nu:

"Det følger af grundloven, at der skal fremsættes et finanslovsforslag inden udgangen af august. Regeringen vil på den baggrund fremsætte et teknisk lovforslag for 2020, som indeholder ændringer af aktivitetsbestemt og teknisk karakter, men hvor de bevillingsmæssige konsekvenser af regeringsprioriteter ikke er indarbejdet.

Regeringen vil ultimo september fremsætte et fuldt finanslovsforslag, som vil afspejle regeringens politiske prioriteringer. Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt kommentere konkrete forslag til prioriteringer."

Problemet er størst i Tønder

Tilbage i april måned var de to socialdemokratiske ministres partifælle Magnus Heunicke (S) nemlig ikke tøvende i sin udmelding om, at Socialdemokratiet ville foreslå en fordobling af det beløb, som den daværende VLAK-regering afsatte til formålet. Det beløb lød på samlet 449 millioner kroner til hele landsbypuljen over fire år fra 2019-22.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at finansministeren ikke vil tilkendegive, om han synes, det er vigtigt eller ej. Før valget slog Socialdemokratiet ud med armene og gjorde indtryk af, at man ville gøre en masse på området. Men det er helt uvist for nuværende, om de stadig mener det samme, når finansministeren svarer, som han gør, siger Eva Kjer Hansen.

I alt har 56 af landets 98 kommuner adgang til puljen, heraf samtlige kommuner i JydskeVestkystens område med undtagelse af Fanø og Billund kommuner. Af dem har Tønder Kommune ret til den største del af puljen, nemlig hele 3,3 procent, da det er her, problemet med nedrivningsparate huse er størst. Næste år kan op mod hvert 20. hus vurderes som nedrivningsparat i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce