Annonce
Aabenraa

Kør efter forholdene: Voldsomme haglbyger giver glatte veje og uheld på E45

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er mandag aften sket flere uheld på Sønderjyske Motorvej på grund af haglbyger og glatte veje.

Der er mandag aften sket flere uheld på Sønderjyske Motorvej på grund af voldsomme haglbyger.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

- Vi har i øjeblikket to færdselsuheld på den Sønderjyske Motorvej som følge af glat føre på grund af hagl, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i tweetet mandag aften ved 23.30-tiden.

Annonce

Flere uheld mandag aften

De to uheld, der er sket kort før midnat, er begge sket i sydgående retning. Det ene uheld er sket ved Kliplev ved rasteplads Oksekær Vest. Her kan uheldet passeres via rastepladsen, mens politi og redningsmandskab arbejder på stedet.

Det andet uheld er sket ved Skovby mellem Vojens og Haderslev S. Også her er politi og redningsmandskab på stedet, og der forventes at være ryddet op efter uheldet efter midnat.

Omkring midnat skrev politiet så igen, at der nu var sket endnu et uheld. Denne gang på Sønderborgmotorvejen v. Avnbøl.

Tidligere på aftenen ved 22.30-tiden skete der endnu et uheld på grund af haglbyger på E45 kort før frakørsel 67 Haderslev Nord.

- Voldsom haglbyge årsag til uheldet på E45. Patruljen melder om meget glat føre på stedet, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i tweetet.

Der saltes i Syddanmark

Politiet advarer om meget glatte veje på E45 Sønderjyske Motorvej mandag aften og opfordrer bilister til at køre efter forholdene og vise hensyn.

Kort før midnat er man nu begyndt at salte i hele Syddanmark, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce