Annonce
Sydjylland

Kørelærer: - Jeg kunne aldrig drømme om at undervise i denne tid

Kørelærer Michael Kirkegaard fra Kolding, har ikke haft en elev siden den 11. marts. Nu får han tiden til at gå med at vaske biler og se sine børnebørn igennem vinduet. Privatfoto
Forbuddet mod at undervise i praktisk køreundervisning bliver taget godt imod blandt kørelærerne. De fleste har holdt stille siden den 12. marts og bruger nu tiden på bilvask og havearbejde.

Han går en tur hen til sin datter og kigger ind ad vinduet til børnebørnene. Derudover vasker han sine biler om og om igen.

- Hvis jeg vasker mine biler meget mere, er der ikke mere lak tilbage.

Michael Kirkegaard, formand for Kolding Kørerlærerforening, har ikke haft en køreskolelev siden 11. marts, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Egentlig må han, ifølge de nye retningslinjer, gerne underviser motorcykelelever, men det gør han ikke.

- Jeg kunne aldrig drømme om at undervise nogen i denne situation. Hvis eleven vælter eller har bøvl med udstyret, vil der jo være fysisk kontakt, og vi vil ikke udsætte os selv eller andre for smitte, siger Michael Kirkegaard, der har Michaels Køreskole i Kolding.

Han har to ansatte, der begge er sendt hjem med løn, og så afventer han og de øvrige kørelærere, hvordan hjælpepakken er stykket sammen.

- Jeg vil gerne sige, at jeg er stolt af den respekt og det sammenhold, kørelærerne i Kolding viser. Alle holder stille, siger Michael Kirkegaard.

Indtil han og kollegerne bliver klogere på økonomien og udsigten til at komme i arbejde igen, får han tiden til at gå med at forliges med den nye hverdag.

- Jeg røvkeder mig. Jeg er vant til at arbejde rigtigt meget, og hvis jeg vasker mine biler meget mere, er der ingen lak tilbage. Jeg går også ture og kigger ind ad vinduerne til mine børnebørn, fortæller Michael Kirkegaard.

Annonce

Det står også stille i vest

Hans kollega mod vest, Bent Snitgaard, der er formand for Esbjerg Kørelærerforening, bakker også op om stoppet for undervisning. Heller ikke hans medlemmer har kørt siden den 11. marts.

- Men jeg kunne godt ønske mig, at det blev lidt klarere omkring motorcyklerne og teorien, for det giver ingen mening at lade det fortsætte. De fleste deler tøj og udstyr til motorcykelundervisningen, så det har jeg også lukket ned for, siger Bent Snitgaard, der har Køreskolen Downtown i Esbjerg.

Han frygter, at man har ladet døren stå åben for teoriundervisning og motorcykelundervisning for at kunne nøjes med at betale delvis kompensation. Havde regeringen valgt at lukke helt ned for undervisningen, skulle man betale fuld kompensation.

- Jeg håber, det er fordi, det er gået for stærkt. De har skullet haste meget igennem, og så kommer vi andre bagefter, siger Bent Snitgaard, der indtil videre har brugt tiden på at plante hæk og sætte kartofler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce