Annonce
112

Kørestolsbruger blev reddet ud fra brand i køkken

De lokale brandfolk havde ikke så meget at lave på Ørnevej, for deres kollega, som egentlig havde fri, satte hurtigt en redningsaktion i gang. Arkivfoto: Brand- og Redning Sønderjylland
Genboen er brandmand og satte lynhurtigt en redningsaktion i gang.

VOJENS: En beboer på Ørnevej var uheldig med sit komfur fredag formiddag. Klokken 9.27 blev de lokale brandfolk kaldt til villaen.

Men en del af arbejdet var allerede gjort, da brandfolkene nåede frem. En kvindelig genbo, som også er brandmand, men havde fri, fik også alarmen. Hun ringede til sin mor, som hun vidste havde en nøgle til det rygende hus, hvor der bor en kørestolsbruger. Brandkvinden fik også alarmeret andre naboer.

En nabo kastede vand på komfurbranden, og andre reddede beboeren ud.

– De fik hende ud i en udestue, fortæller indsatsleder Karsten Donner.

Brandfolkene kunne nøjes med at give førstehjælp og lufte ud. Men kvinden var ikke kommet noget til.

– En af vores brandmænd kører også som paramediciner, så det var nærliggende at få ham til at kikke på hende. Men hun havde det godt.

Køkkenet derimod var sodsværtet over komfuret. Branden er tilsyneladende opstået, fordi en køkkenrulle på eller tæt på komfuret var blevet varmet op og antændt.

– Hun er muligvis kommet til at skubbe til knappen med sin kørestol.

Den brændende køkkenrulle antændte så en holder ved siden af komfuret. I den stod der forskellige ting; blandt andet spritservietter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce