Annonce
Sønderborg

Kørsel med ældre skal sendes i udbud

Til november er det afgjort, hvem af de lokale vognmænd der skal køre ældre til og fra daghjem.Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kørsel med ældre til daghjem med lokal vognmand forlænges tre måneder. Herefter skal ordningen sendes i udbud med forventning om en ny kontrakt til november, der gerne skulle give en besparelse.

Sønderborg: Kommunens ældre, som har fået tildelt - såkaldt visiteret - transport til og fra daghjem, bliver i dag kørt af Als Bustrafik A/S. Men med udgangen af juli udløber aftalen med busselskabet om daghjemskørsel, og derfor skal der tages stilling til, hvad der så skal ske.

I budgetaftalen for 2020-2023, der blev vedtaget af byrådet i efteråret, er der fokus på at spare penge på den visiterede kørsel. En analyse viser, at der kan forventes en besparelse ved at lægge kørslen over i flextrafik. Men kommunen vil nu give lokale, private leverandører en mulighed for at byde ind.

Derfor skal der forhandles om en forlængelse af den nuværende kørselsaftale med tre måneder. Herefter kommer aftalen i udbud, så det forventes, at en ny kontrakt kan være klar den 1. november i år.

Annonce

3,8 mio. kroner årligt

- Vi lægger vægt på at finde de bedste løsninger for alle parter. Og sådanne løsninger skal løbende tilpasses til behovet og situationen. Vi skal både være omkostningsbevidste og samtidig sikre borgerne den bedst mulige service, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for teknik- og miljøudvalget.

I dag udgør de årlige omkostninger til ordningen cirka 3,8 mio. kroner.

- Sagen sendes formentlig i udbud med en ret præcis definition af, hvad opgaven kræver. Så prisen bliver en væsentlig faktor i afgørelsen af udbuddet, siger direktør i teknik- og miljøforvaltningen, Bjarke Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce