Annonce
Læserbrev

Kørselsordning for borgere med en demensdiagnose

Læserbrev: Varde Kommunes Ældreråd har på deres sidste møde den 29. august drøftet orienteringen fra Social og Sundhedsudvalget, om forsøgsordningen af befordring af borgere med en demensdiagnose.

Borgere der bliver visiteret til ordningen, kan årligt tildeles 104 ture (52 ture tur/retur). Ordningen kan bruges over hele landet, men der er en egenbetaling på 3 kroner pr. kilometer. Man kan gratis tage en ledsager med på turen.

Ældrerådet hilser med glæde ordningen velkommen, vi mener det er et virkeligt godt tiltag, som både de demente, men også deres pårørende kan få stor glæde af.

Ordningen er foreløbig gældende for årene 2019 og 2020.

Ældrerådet håber, at ordningen vil blive benyttet meget, så det kan danne baggrund for en fortsættelse af en kørselsordning.

Ønskes yderligere oplysninger, kan man henvende sig til kommunens demenskonsulenter, som vil være behjælpelig med evt. bestilling af kørsel.

.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Annonce