Annonce
Udland

Kørselstjenesten Uber anker afslag på licensfornyelse i London

Simon Dawson/Reuters
Uber forsikrer om, at selskabet har taget hånd om det problem, som var primær årsag til afslaget i november.

Uber har fredag anket en beslutning fra Londons transportmyndighed om ikke at forny platformens licens til at operere i den britiske hovedstad.

Det oplyser Ubers regionale direktør for Nord- og Østeuropa til det britiske nyhedsbureau PA.

- Vi er forpligtet over for londonerne og arbejder tæt sammen med TfL for at imødekomme deres bekymringer og anmodninger, nøjagtigt som vi har gjort det siden 2017, siger Jamie Heywood til PA ifølge nyhedsbureauet dpa.

TfL er storbyens myndighed på området, Transport for London.

Da TfL i slutningen af november afviste Ubers ansøgning om at forny sin licens, slog TfL blandt andet ned på, at Uber har haft et hul i sit system, der har ladet uautoriserede chauffører få adgang til andre chaufførers konti og dermed køre med passagerer.

Det skulle være sket i over 14.000 tilfælde.

- Det er uacceptabelt, at Uber har tilladt, at passagerer kunne stige ind i en taxa med chauffører, der potentielt ikke har nogen licenser eller forsikringer, sagde chef for licenser og regulering hos Londons trafikmyndighed Helen Chapman dengang ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Over for PA forsikrer Jamie Heywood, at Uber har taget hånd om dette problem.

- Vi har set nærmere på dette spørgsmål. Vi har taget det op med TfL, og vi har gennemført en effektiv løsning, sagde han fredag, kort efter at Uber havde indgivet sin appel ved Westminster Magistrates' Court.

Han uddybede ikke, hvad løsningen indebærer.

Ubers licens udløb i slutningen af november, men selskabet har lov til at fortsætte med at operere i London, indtil klageprocessen er afsluttet.

Londons borgmester, Sadiq Khan, sagde i forbindelse med afslaget på Ubers licensfornyelse, at han er enig i beslutningen, selv om han ved, at mange Uber-brugere vil være imod den. Sikkerheden er ifølge borgmesteren vigtigst.

Der er 45.000 Uber-chauffører i London ifølge Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce