Annonce
112

Kørte ud foran tog og stak af: Politi efterlyser lille blå bil

Arkivfoto: Michael Bager
En lille blå bil kørte først på aftenen ud foran et tog ved togoverskæringen på Haderslevvej ved Ribe. Politiet efterlyser nu nogen, som har set en lille blå bil, som beskrives som enten en VW Up eller en Skoda Citigo.

Nærulykke: Klokken 18.04 lørdag aften modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om, at en lille blå bil skulle være kørt ud foran et tog, som næsten påkørte bilen.

Bilen skulle være fortsat over skinnerne uden at stoppe, efter den først kørte gennem bommen, som knækkede. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der er ikke sket nogen personskade i forbindelse med hændelsen.

Det var på Haderslevvej ved Ribe, at nærpåkørslen fandt sted, fortæller vagtchef Thor Møller. Politiet oplyser, at man modtog en melding om nærpåkørslen fra Fjernstyringscentralen i Esbjerg. Lokoføreren har beskrevet bilen som værende en lille personbil af typen Skoda Citigo eller VW Up i en mørkeblå farve. Bilen skulle have krydset skinnerne kun 50-100 meter foran toget.

Personbilen har ved hændelsen muligvis pådraget sig tydelige skader, efter den ramte togoverskæringens bom, som knækkede. Skulle man have set en bil med beskrivelsen og med skader der kunne tyde på en påkørsel af en bom, som vil Syd- og Sønderjyllands Politi meget gerne høre nærmere på telefon 1-1-4.

Politiet har siden haft en patrulje til at undersøge stedet, men har ikke fundet andet en resterne af den ødelagte bom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce