Annonce
Tarm

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

K-formand Henning Klausen har allerede snakket med potientielle kandidater forud for næste kommunalvalg. Arkivfoto
Konservativ formand håber, at Pia Olivia Christensen vender tilbage som byrådskandidat efter sin tænkepause, men formanden er allerede i fuld gang med at finde kandidater til næste kommunalvalg.

Ringkøbing-Skjern: Det kom som en overraskelse, at De Konservatives byråds- og folketingskandidat Pia Olivia Christensen i sidste uge meldte ud, at hun helt melder sig ud af sit parti.

Den konservative formand Henning Klausen siger nu, at han har modtaget hendes udmeldelse med beklagelse.

- Pia har kæmpet energisk og troværdigt til såvel kommunal- som folketingsvalget og har ydet en meget stor indsats i partiet, som jeg gerne vil sige hende stor tak for. Jeg har forståelse for, at hun har behov for en ”tænkepause”, og jeg håber, hun kommer tilbage til C som byrådskandidat, skriver han i en mail til Dagbladet.

Samtidig afslører han, at han allerede har haft sonderende samtaler med flere mulige kandidater, som bestyrelsen kan se frem til at blive præsenteret for. Konservative, der ikke er repræsenteret i byrådet, har et mål om at indstille sin spidskandidat senest til generalforsamlingen i januar næste år, og at der kan indstilles yderligere otte-ti kandidater til det kommende kommunalvalg.

- Det er givetvis en stor udfordring, men jeg er optimistisk, da vi både har en løbende tilgang af nye medlemmer og specielt efter folketingsvalget samtidig oplever en rigtig god stemning omkring vores parti, der jo markerede sig flot som en sikker og troværdig borgerlig stemme – og ikke mindst med Søren Pape Poulsen som en meget populær formand, skriver Henning Klausen, der opfordrer interesserede kandidater til at kontakte ham til en uforpligtende snak.

Mens den konservative formand i sin mail skriver, at han håber, at Pia Olivia Christensen vil vende tilbage som byrådskandidat, nævner han til gengæld ikke noget om posten som partiets folketingskandidat, som også er blevet ledig efter Pia Olivia Christensens exit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce