Annonce
Varde

K om skoler: - Dem, der i forvejen ligger ned, får lidt flere spark i hovedet

Byrådsmedlem Steen Holm Iversen fra Det Konservative Folkeparti efterlyser mere hjælp til byer, hvor hele skolen eller enkelte klassetrin er blevet for lille. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Konservative kritiserer skarpt den skolestruktur, som Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale har vedtaget. Det giver usikkerhed i byer, der rammer minimumsgrænserne, mener partiet, der også efterlyser mere hjælp til Horne og Ansager.
Annonce

Horne/Ansager: Selvom Horne Børneby og 9. klasse i Ansager begge er under politikernes minimumsgrænse, så sker der ikke noget de næste to år. Det har byrådet besluttet tirsdag aften.

Sagen var på dagsorden, fordi Venstre, Radikale og Dansk Folkeparti har vedtaget en skole- og dagtilbudsstruktur, der medfører, at byrådet skal tage stilling til, om børnebyer skal nedlægges, hvis de kommer under 100 børn, og om 9. klasser skal nedlægges, hvis de har under 24 elever. For begge dele gælder, at det skal ske to år i træk, og det er netop det, der er tilfældet i Horne og Ansager.

I 2022 skal sagen tages op igen. Men som gruppeformand Steen Holm Iversen (K) påpegede, så udsætter det blot problemet.

- Der er ikke meget i de demografiske prognoser, der tyder på, at det vil lykkes for dem, sagde han.

- Dem, der i forvejen ligger ned, får lidt flere spark i hovedet.

Annonce

Modellen er bedre end før

De politikere, der står bag modellen, erkender, at den ikke er perfekt. Men de synes, at situationen nu er langt bedre end før.

Stig Leerbeck (V) påpegede på byrådsmødet, at tidligere vidste lokalsamfundene aldrig, hvornår deres skole kunne komme i fare. Holger Grumme (R) var enig:

- Der er ingen tvivl om, at det giver usikkerhed i Horne og Ansager, men det er afgrænset til de områder, og så er der ro på alle de andre skoler, sagde han.

Steen Holm Iversen fremlagde nogle tanker om at udnytte små skoler til at hjælpe elever, der har det svært, ligesom han efterlyste at tænke skolestruktur og bosætningspolitik sammen. Han ønsker, at kommunen hjælper byer med for små skoler til at få flere indbyggere. Den del af hans indlæg var der flere politikere fra andre partier, der tog godt imod.

Annonce

Niels Haahr ønsker justeringer

Niels Haahr Larsen (V) er fra Ansager, hvor skolen risikerer at miste 9. klasse. Modsat Steen Holm Iversen går han grundlæggende ind for modellen, men han lagde dog samtidig op til nogle justeringer.

Dels sagde han tydeligt, at han vil finde det forkert, hvis politikerne i 2022 lukker børnebyen i Horne og 9. klasse i Ansager, selvom der bliver skabt en positiv udvikling - altså også selvom skolerne stadig ikke er over minimumsgrænserne. Desuden satte han også spørgsmålstegn ved, om minimumsgrænsen for 9. klasse er sat det rigtige sted.

- Selvom jeg har stået på mål for det, så ved jeg ikke, om 24 er det rigtige tal. Når der er 19 i en 9. klasse i Ansager, så er det også gangbart for mig, sagde han.


Konservative Folkeparti er i stigende grad kritisk over for det her. Det er en kamp op ad bakke for Horne, og det er en kamp, som de ikke kan vinde.

Gruppeformand Steen Holm Iversen (K)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce