Annonce
Esbjerg

K-Rens flytter ned på havnen og bliver mere synlig

K-Rens ved Anders Kold på billedet har købt det tidligere Euromaster på havnen og er ved at gøre ejendommen klar til en åbningsreception omkring 20.september. Arkivfoto: Jacob Schultz
Indehaveren Anders Kold har købt den ejendom, hvor Euromaster tidligere havde lokaler.

Esbjerg: Den 70-årige Anders Kold, som er indehaver af K-Rens, har købt Euromasters ejendom på D. Lauritzens Vej og flytter inden så længe sit firma fra Fynsgade 24 og ned på havnen.

- Jeg har i et stykke tid ledt efter andre lokaler, da vi har pladsproblemer og hørte så, at Euromaster ville sælge deres lokaler, fortæller Anders Kold.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad han har givet for den nye ejendom, men fortæller gerne, at han har ofret mellem 400.000 og en halv million kroner på en renovering.

- Med købet af Euromaster på D. Lauritzens Vej får K-Rens betydeligt mere plads og en langt bedre placering, idet alle trafikanter på Adgangsvejen kan få øje på vores lokaliteter og reklameskilte, siger Anders Kold.

Han regner i øvrigt med, at renoveringen er færdig omkring den 20. september, så firmaet kan holde en åbningsreception.

K-Rens er byens ældste virksomhed indenfor kloakservice og kunne i september 2018 fejre 30 års jubilæum. Firmaet råder over seks køretøjer, deriblandt den lille byvogn med kælenavnet ”Byens bedste pølsevogn”. I alt har K-Rens køretøjer for mellem 10 og 12 millioner kroner og har både private og industrikunder.

- Én af de største kunder er Varde Kommune, oplyser Anders Kold.

K-Rens beskæftiger sig mest med kloakrensning, men også med rensning af tanke på skibe og land og med tv-inspektion og havde tidligere det muntre slogan: I skider og prutter, vi kommer og sutter.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce