Annonce
Sønderborg

K-spidskandidat: Vi støtter ikke en S-borgmester igen

Jesper Esbensen er ny spidskandidat for De Konservative til det kommende kommunalvalg. Han stillede også op i 2017, da fik han 82 stemmer. Foto: André Thorup
Fra 2013-2017 støttede Det Konservative Folkeparti den socialdemokratiske borgmester Erik Lauritzen. Det sker ikke igen, lyder det fra partiets nye spidskandidat Jesper Esbensen.
Annonce

Sønderborg: Det var med konservativ opbakning og partiets ene mandat, at socialdemokraten Erik Lauritzen blev borgmester ved kommunalvalget i 2013. Dengang hed Det Konservative Folkepartis spidskandidat Ole Stenshøj. Han har siden meldt sig ind i Socialdemokratiet.

Men det vil ikke ske engang til ved kommunalvalget i 2021, at Erik Lauritzen bliver borgmester med konservativ støtte. Hvis han da får brug for den. Det slår De Konservatives nye spidskandidat ved kommunalvalget næste år, Jesper Højlund Esbensen, fast.

- Nej, det vil ikke ske. Vi vil støtte en borgerlig borgmester, og nu må vi se, hvem der bliver Venstres borgmesterkandidat. Der var nogle personlige gnidninger mellem både vores tidligere formand og byrådskandidat og så Peter Hansen. Men jeg er sikker på, at vi kan få et glimrende samarbejde med Venstre, siger han.

Kemien mellem Ole Stenshøj og Peter Hansen var ikke god, og tidligere K-lokalformand, Trine Lindén, oplevede, at Peter Hansen blandede hendes private firma og hendes politiske engagement sammen.

Men Jesper Esbensen er altså overbevist om, han vil kunne samarbejde med en ny politisk leder af Venstre. Peter Hansen meddelte allerede kort efter valget i 2017, da han endnu engang ikke blev borgmester, at han ikke ville genopstille som spidskandidat. Nu måtte andre til. Men her et år før valget har Venstre endnu ikke fundet afløseren.

Annonce

Opad bakke

Men bliver der overhovedet et samarbejde i byrådet for De Konservative? Partiet har traditionelt aldrig stået stærkt i Sønderborg, og ved det seneste valg fik partiet 870 stemmer - og mistede halvdelen af de vælgere, de havde i 2013. Dem skal de hente igen, hvis de skal have bare et enkelt mandat.

- Det er nok på grund af samarbejdet med Socialdemokratiet. Det blev vi straffet for, siger Jesper Esbensen, der er valgt på en ekstraordinær generalforsamling. Han blev valgt uden modkandidat.


Vi vil støtte en borgerlige borgmester, og nu må vi se, hvem der bliver Venstres borgmesterkandidat. Der var nogle personlige gnidninger mellem både vores tidligere formand og byrådskandidat. Men jeg er sikker på, at vi kan få et glimrende samarbejde med Venstre.

Jesper Esbensen, K-spidskandidat


Han stillede selv op i 2017 som nummer tre på K-listen - og han fik 82 stemmer. Så det er noget af en udfodring, Jesper Esbensen har sagt ja til.

- Ja, det er opad bakke, men vores partiformand Søren Pape gør det jo godt på Christiansborg, og vi står til fremgang på landsplan. Så må vi håbe, at vi  også lokalt kan drage nytte af det, siger den 53-årige mand, der er opvokset i Høruphav, men bor i Sønderborg. Han driver sit eget it-firma som software-konsulent. I sin fritid arbejder han også med it - en del med kunstig intelligens - og så spiller han lidt tennis.

Jesper Esbensen tror på et fint samarbejde med Venstre. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce