Annonce
Tønder

Ka' de li' østers: Østers fra Rømø serveres for tv-seerne i bedste sendetid

Gourmetkokken Nicolaj Christiansen. Restaurant Tree Top, deltager igen i år i Danmarks Østerfestival, der finder sted 10. til 12. oktober på Rømø. Her ses han sammen med Povl Lønberg, der står bag festivalen. Foto: Flemming Larsen
Køkkenchefen på Restaurant Tree Top i Vejle, gourmetkokken Nicolaj Christiansen, har været på Rømø for at plukke og tilberede østers. Kokken serverer dem for tv-seerne på TV2.

Vejle/Rømø: Østers med bakskuld, som er saltet, tørret og røget ising, serveret med kaviar. Østers med danske ærter og raps, og østers, serveret med Discovery-æbler, der stammer fra Suffolk i England, hvor æblet fik sit navn i 1962.

Plukket på Rømø.

Det er, hvad tv-seerne kan glæde sig til, når de 11. november kan streame programmet "Fantastiske hammerslag" på TV2 Play eller 18. november kan se programmet på TV Fri.

Annonce

Rundt om Rømø

I forbindelse med Danmarks Østersfestival, der finder sted på Rømø 10. til 12. oktober, har de folkekære værter Anne Hjernøe og Anders Agger været forbi for at optage et afsnit til deres program “Anne & Anders vender hjem”.

I selskab med Tanja Rahbek fra Naturcenter Tønnisgård, tog Anne Hjernøe ud på Vaden for at plukke friske østers, mens Anders Agger havde en gåsehudsfremkaldende samtale med salmedigteren Jens Rosendal om den tabte kærlighed. Selvsamme digter er også manden bag den smukke sang ”Vi henter Tidevandet ind”, som Tanja Rahbek synger under festivalen.

Det første afsnit i “Anne & Anders vender hjem” blev set af 700.000 seere. Det vil sige, at hveranden dansker, der havde tv'et tændt den aften, så programmet.

Programmet fra Rømø sendes torsdag 3. september klokken 20 på DR1.

Her har køkkenchefen på Restaurant Tree Top i Vejle, gourmetkok Nicolaj Christiansen, nemlig  tilberedt østers på tre forskellige måder til Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm fra Lauritz.com

Nu kan de lide østers

Parret erkender, at de ikke var vilde med østers, før de iført waders var med gourmetkokken ude at plukke østers.

- Det var rart at overbevise Mette og Bengt om, at østers smager. Allerede i første mundfuld, fik jeg dem overbevist om, at østers er en velsmagende ret. Og de var heller ikke nær så nervøse som mig, siger Nicolaj Christiansen, der for første gang optræder som tv-kok på landsdækkende tv.

Nicolaj Christiansen har deltaget i Østersfestivalen tre gange, og to gange er det blevet til en fornem andenplads. På tv laver han østers på tre måder: med bakskuld, med danske ærter og raps samt med Discovery-æbler. Foto: Flemming Larsen

I "Fantastiske hammerslag" møder seerne hver gang to passionerede kræmmere, der tager rundt i Danmark og i venskabelighed dyster om, hvem der kan få solgt deres fund med størst mulig fortjeneste på Lauritz.com.

Annonce

Går efter sejren

Og en af scenerne i denne udsendelse er Rømø og Vadehavet.

- Foruden at tilberede østers på tre forskellige måder var det min opgave at tage Mette og Bengt med på Vaden for at opleve dette natursyn og samle egen mad, fortæller Nicolaj Christiansen, der for tredje år i træk deltager i Danmarks Østersfestival, og som både i 2018 og 2019 fik en fornem andenplads.

Det var første gang, Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm, Lauritz.com, plukkede og smagte østers. Det skete under kyndig vejledning af gourmetkokken Nicolaj Christiansen, Restaurant Tree Top i Vejle. Privatfoto

I forbindelse med programmet havde Danmarks Østersfestival et gavekort til et østersfestival-ophold, bestående af et ophold på Enjoy Resorts, middag i spisesalen på Schackenborg Slot, en flaske champagne fra Les Cinq Files samt to champagneglas, under hammeren.

Køkkenchefen på Restaurant Tree Top i Vejle, gourmetkok Nicolaj Christiansen, præsenterer senere i november  tre østersretter på TV2. Det sker i forbindelse med programmet "Fantastiske Hammerslag", der også har Østersfestivalen på Rømø under hammeren. Foto: Flemming Larsen

Hammerslaget nåede op på 13.000 kroner plus salær - og overskuddet går til Rømø Husholdningsforening.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-islænding kom ind fra kulden og gjorde helvede hedt for AGF

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce