Annonce
Kolding

Kaffehus er lukket: På stille dage blev der brygget fem kopper

Peter Larsen Kaffe lukker kaffehuset på havnen. - Som forretning kunne det ikke løbe rundt, og vi fik ikke brugt kaffebaren sammen med de øvrige aktiviteter, vi har i Kolding, så det duede ikke, siger Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef. Arkivfoto: Jacob Schultz

På regnvejrsdage var der meget langt mellem kunderne i det lille kaffehus på Kolding Havn, der er lukket efter et års tid.

Kolding: Kaffehuset lå på en af de mest trafikerede veje i Kolding, men det fik ikke vækket kaffetørsten, så efter et år har Peter Larsen Kaffe, der drev kaffehuset, lukket ned.

Indtil 2014 blev vejerboden brugt til at veje lastbiler, der var på vej ind og ud af havnen, men sidste sommer kom der liv i bygningen igen. Kaffevirksomheden ville blandt andet uddanne baristaer i kaffehuset.

- Vi fik ikke flyttet nok af undervisningen ned i huset. Der var ikke helt plads nok, og det viste sig at være svært at få en forretning ud af det. Vi vurderede, at der var mere liv på havnen, end det var tilfældet, og det ændrede sig ikke efter, at Pakhuset åbnede, siger Lars Aaen Thøgersen, der er udvikling- og kommunikationschef i Peter Larsen Kaffe.

- Der har været nogle lange dage, hvor der ikke er sket så meget. Nogle dage har det været rigtig skidt. På regnvejrsdage blev der måske lavet fem kopper kaffe. Det er ikke særligt attraktivt for medarbejderne, siger Lars Aaen Thøgersen.

- Der har været nogle lange dage, hvor der ikke er sket så meget. Nogle dage har det været rigtig skidt. På regnvejrsdage blev der måske lavet fem kopper kaffe. Det er ikke særligt attraktivt for medarbejderne.

Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef i Peter Larsen Kaffe.

Slut med café på havnen

Der er meget trafik i området. Hvorfor kunne folk ikke lokkes ind?

- Vi ville gerne lave en kaffebar. Men du skal kunne tilbyde noget at spise, hvis det skal lykkes. Men vi er fokuseret på kaffe. Så aftalen var fra starten, at vi gav det et år. Der var god moralsk opbakning. Men som forretning kunne det ikke løbe rundt, og vi fik ikke brugt kaffebaren sammen med de øvrige aktiviteter, vi har i Kolding, så det duede ikke, siger Lars Aaen Thøgersen, der samtidig understreger, at Peter Larsen Kaffe faktisk vokser i Kolding. For fem år siden var der to medarbejdere i filialen i Kolding, i dag er der 15 styks på Ambolten.

Det er Kolding Havn, der ejer den gamle vejerbod, og hvad der nu skal ske, er ikke besluttet.

- På den korte bane har vi dog besluttet, at der ikke skal være liberale erhverv. Der skal altså ikke være butik eller café. I stedet bliver det mere havnerelateret. Det kunne være en skibsagent, der kunne bruge det til kontor. Det kunne være, at vi kunne bruge det, når vi i 2020 tager i mod de første krydstogtskibe. Det har vi en klar forventning om, vil lykkes. Det kan også være noget helt andet. Men det bliver noget havnerelateret, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Birgitte Grunnet elsker skaldyr om sommeren - og har set Spielberg-klassiker adskillige gange

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Nordtyskland

Porno-gangster afpresser toppolitikere: Jeg offentliggør video, hvor du onanerer

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Politiet advarer mod afpresningsmails i omløb: Sådan undgår du at hoppe i fælden

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Tønder

Efter seks år er det slut: Restaurant Ros genåbner ikke i Tønder

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester begravet: Der står en ny stol parat til ham

Esbjerg

Fanformand er chokeret over ny udvikling i EfB-ballade: - Kan ledelsen virkelig ikke se, at der er et problem?

Annonce