Annonce
Tarm

Kald det kærlighed: Lilholt spillede op til spinning i fitnesscenter

Lars Lilholts hustru, Ninna, er faster til Pernille Colkær, der driver Pure Performance Fitness i Tarm - og de to kvinder blev enige om, at den 66-årige troubadour da godt kunne komme forbi og give et nummer i fitnesscentret i Tarm. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Lars Lilholt Band kiggede inden for, da der i weekenden blev afholdt et 12 timer langt spinning-event hos Pure Performance Fitness i Tarm.

Tarm: Egentlig var det tanken, at Lars Lilholt skulle møde op solo med sin guitar, men da de andre i bandet hørte om, hvad han skulle, syntes de, 'at det lød så knaldet', at de også ville med.

Så det var for fuld musik, at der lørdag eftermiddag blev disket op med live-underholdning i forbindelse med et 12 timer langt spinning-event hos Pure Performance Fitness i Tarm:

- Vi var jo næsten på de kanter alligevel, siger Lars Lilholt om køreturen fra ét koncertsted til et andet; fra Svendborg Herning.

Tarm ligger ikke just direkte på den 187 kilometer lange strækning, men når nu ejeren af fitnesscentret, Pernille Colkær, har en faster, der er gift med Lars Lilholt ...

- Det var da skægt. De puklede løs på cyklerne, så det gjaldt lige om at ramme den stemning, der var dér, tilføjer den 66-årige troubadour om den særprægede oplevelse i centret på Torvegade i den vestjyske stationsby.

Lars Lilholt havde aftalt med Pernille Colkær, at hun skulle sørge for at få fat i en lydmand, så det hele var klar, da kvartetten tjekkede ind i spinning-lokalet midt på eftermiddagen:

- Vi kom bare væltende. Det var meget improviseret, siger Lars Lilholt.

Annonce

Det var da skægt. De puklede løs på cyklerne, så det gjaldt lige om at ramme den stemning, der var dér.

Lars Lilholt, sanger og sangskriver

Kærlighed på en cykel

Bandets ubestridte frontfigur betegner den 45 minutter lange koncert som 'helt surrealistisk':

- De blev rigtig glade. Det blev en begivenhed, der trak folk til, siger Lars Lilholt, der musikalsk nød godt af at blive bakket op med fløjte, trommer og tangenter på klassikere som 'Onkel Christian', 'Ofelia', 'Held og lykke', 'Dansen går' og 'Kald det kærlighed.'

Pernille Colkær beskriver oplevelsen som 'ultimativ kærlighed på en cykel':

- Det var mega-fedt. Det var unikt ... og ikke set i et spinningcenter før. Det bliver svært at toppe det her, siger Pernille Colkær, der havde regnet med, at Lars Lilholt dukkede op på egen hånd med sin guitar:

- Men vi går gerne all in. Det var så fed en dag, tilføjer centerchefen om lørdagens event, der tiltrak omkring 75 deltagere, en håndfuld gæsteinstruktører og altså også et fire mand stort orkester.

På bandets Facebook-side ligger der en lille video-sekvens fra den utraditionelle koncert, der har affødt 1400 reaktioner og tæt ved 200 kommentarer på det sociale medie.

Flere kvinder giver udtryk for, at de godt kan lokkes med til spinning, hvis Lars Lilholt spiller førsteviolin.

- Oprindeligt havde jeg lovet, at jeg ville komme forbi alene. Det er jo min familie. Men tre af de andre i bandet syntes, at det lød så knaldet, så de tog også med, siger Lars Lilholt (i midten), der her er i selskab med trommeslager Eddi Jarl (t.v.), indehaveren af fitnesscentret i Tarm, Pernille Colkær, tangentspiller Kristian Fogh og Mads Kjøller-Henningsen, der blandt andet gør sig på fløjte og drejelire. Foto: Pure Performance Fitness
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce