Annonce
Esbjerg Energy

Kale Kerbashian blev matchvinder efter straffeslag i Frederikshavn: Esbjerg Energy holder fast i god stime

Craig Puffer var med i målet til 1-0, der en kort overgang fik Esbjerg Energy til at ligne en vinder i ordinær tid. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Felix Scheel blev eneste målscorer for Esbjerg Energy i en kamp, der burde være afgjort senest efter den forlængede spilletid.

Esbjerg Energy synes at være på rette vej.

To fine sejre over Rungsted blev lørdag eftermiddag fulgt op af en 2-1-sejr efter straffeslag i Frederikshavn. Dermed hentede vestjyderne et enkelt point på nordjyderne og kan nu svagt skimte den fjerdeplads, der giver en ekstra hjemmekamp i kvartfinalen. Men afstanden er stadig ni point, så der er ikke mange plads til mange udfald i den sidste tredjedel af grundspillet.

To målløse perioder

Vi skulle helt hen til tredje periode, før der kom gang i målscoringen, men det var bestemt ikke udtryk for, at det var en kedelig kamp i de første 40 minutter.

Tværtimod.

Det var en tæt og intens kamp i øjenhøjde mellem to helt jævnbyrdige hold med to glimrende målmænd og mest fokus på en stram defensiv.

Den tidligere Esbjerg Energy-målmand Mathias Seldrup i Frederikshavn-målet havde de fleste muligheder for at udmærke sig i de første 40 minutter, hvor ikke mindst gæsternes power play så giftigt ud. Men altså ikke giftigt nok.

Tre gange havde Esbjerg Energy muligheden i overtal i de to første perioder, men selv ikke de største muligheder blev omsat i mål – Grayson Downing havde den største, da han blev sat op til et frit skud midt for mål efter nogle glimrende kombinationer.

Men ind ville pucken ikke, og det gav mening, da Felix Scheel mellem anden og tredje over for TV2 Sport påpegede, at power play var og er noget, holdet skal forbedre.

Annonce

Scheel scorede

Gæsterne kom imidlertid foran, og det sørgede Felix Scheel selv for. Esbjerg Energy førte et fint angreb frem med Grayson Downing og Craig Puffer som arkitekter og Scheel som sikker afslutter, da han kom fri foran mål.

Da var der spillet små otte minutter af tredje periode, og det var en scoring, der satte ild i kampen, Rasmus Bjerrum havde et par store muligheder for at gøre det til 2-0, inden samme Bjerrum svigtede sin markering i den anden ende, og så kunne Lukas Andersen udligne til 1-1 med otte minutter tilbage af kampen.

Trods fine chancer til begge hold i en til tider hektisk afslutning, måtte de to hold på overarbejde. Et overarbejde, der burde have været sluttet i den forlængede spilletid. Her havde Grayson Downing først en kæmpe chance, da han fik helt frit løb mod mål, og siden var det så Felix Scheel, der havde en afslutning på overliggeren.

Men lige lidt hjalp det – stadig 1-1 og straffeslag.

Og omsider lykkedes det så Esbjerg Energy at afgøre kampen til egen fordel – Kale Kerbashian stod som den afgørende målscorer, men Felix Scheel skal også have kredit for at udnytte sig forsøg, lige målmand Eamon McAdam gjorde det fint med to reddede straffeslag.

2-1 og to point til Esbjerg Energy – næste opgave er endnu en tur til Nordjylland, når Aalborg tager imod tirsdag aften.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce