Annonce
Vejen

Kalendergave for ni millioner til Østerbyskolen

Borgmester Egon Fræhr fik hjælp af Josephine F. Madsen, der er elev i 0.a, da det røde bånd til et splinternyt læringsmiljø og flere nye faglokaler skulle klippes. Foto: André Thorup
Østerbyskolen har langt om længe fået nye faglokaler, et helt nyt læringsmiljø, en ny hovedindgang og skolens gamle festsal er blevet renoveret.

Vejen: Elever og lærere på Østerbyskolen har efterhånden ventet meget længe på den lovede og hårdt tiltrængte opgradering af skolens undervisningslokaler. Ja skolen var oprindeligt blevet stillet i udsigt, at det hele skulle være klar til brug før sommerferien, men den sidste håndværker på projektet stoppede først tirsdag i den forgangne uge.

Til gengæld kan Østerbyskolens skoleleder, Allan Lauenblad, trøste sig med, at den, der venter på noget godt, aldrig venter for længe.

Sådan var det på en måde en flot kalendergave, skolen officielt indviede lørdag – dagen før 1. december, da borgmester Egon Fræhr med hjælp fra Josephine F. Madsen, der er elev i 0.a, klippede det røde bånd til et splinternyt læringsmiljø og flere nye faglokaler.

- Det er lidt af en genistreg, arkitekten har trukket. Vores gamle kantine er blevet forbundet med vores gamle atriumgård, det gamle lærerværelse og skolens gamle bibliotek, siger Allan Lauenblad.

Annonce
Det er lidt af en genistreg, arkitekten har trukket. Vores gamle kantine er blevet forbundet med vores gamle atriumgård, det gamle lærerværelse og skolens gamle bibliotek.

Allan Lauenblad, skoleleder

Ni millioner kroner

Flot, lyst og moderne ser det ud, og for eksempel er den gamle atriumgård blevet overdækket og forvandlet til et undervisningslokale med topmoderne mobile kogeøer med indbygget emhætte i glasfladen med induktionsteknik.

- Vi har også fået nye faglokaler til billedkunst, til håndværk og design og til natur og teknik. Vi er den sidste af kommunes folkeskoler, der har fået renoveret faglokaler og læringsmiljø.

Hele projektet, som også omfatter en renovering af festsalen og en ny hovedindgang – en sådan har skolen aldrig haft - har kostet ni millioner kroner. Det er nøjagtig den samme pris, som det i sin tid kostede at bygge Østerbyskolen.

- Det var i 1964, og den gang var det Hans Christensen, Vejen, der var arkitekten. I dag 2019 er det så hans søn, Dion Christensen, der er arkitekten bag vores nye læringsmiljø, siger Allan Lauenblad.

Han kunne glæde sig over, at indvielsen foregik på en lørdag, så elever og forældre kunne alle være med. Der blev både råbt hurra og sunget sange, og så holdt borgmesteren og Allan Lauenblad en tale.

Omkring 500 elever og forældre deltog i indvielsen af Østerbyskolens nye faglokaler og læringsmiljø. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce