Annonce
Erhverv

Konkurs: Kalmar-huse behandles ved skifteretten i Esbjerg

Onsdag eftermiddag blev det offentliggjort, at typehusvirksomheden Kalmar-huse i Bramming er taget under konkursbehandling. Arkivfoto
Onsdag eftermiddag blev det meldt ud, at virksomheden Kalmargården A/S i Bramming er taget under konkursbehandling, efter JydskeVestkysten onsdag morgen kunne berette, at en telefonsvarer på firmaets hovednummer meldte om midlertidig lukning.
Annonce

Bramming: Kalmargården A/S i Bramming er dags dato taget under konkursbehandling ved skifteretten i Esbjerg.

Sådan lød beskeden i en mail onsdag eftermiddag fra advokat Jørgen Makholm, der er udpeget som kurator i sagen.

Onsdag morgen skrev JydskeVestkysten, at der var mystik om Kalmar-huses fremtid, efter at en telefonsvarerbesked på hovednummeret hos den store typehusvirksomhed forklarede, at Kalmargården desværre var midlertidig lukket.

Endnu større var forvirringen, da den ene af de fem ejere bag Kalmargården, Holger Wulff, ikke vidste, hvad der var sket. Han kendte kun til rygter om, hvad der skete internt i virksomheden, og han sagde tirsdag, at det endnu var for tidligt at sige noget om, hvad der kom til at ske i virksomheden, der siden 1968 har solgt typehuse over hele Danmark.

Onsdag har Holger Wulff og de andre ejere fået mere at vide, idet det onsdag eftermiddag blev meldt ud, at den hæderkronede virksomhed nu er taget under konkursbehandling.

Håndværkere

Medejer af Kalmargården A/S, der er bedre kendt som Kalmar-huse, Holger Wulff, har forklaret, at det ikke er ordrebeholdningen, der ligger til grund for virksomhedens økonomiske udfordringer, men at det derimod har været en udfordring at finde de rette håndværkere til at opføre husene.
Annonce

Rekonstruktion

Advokat Jørgen Makholm skriver i en mail til JydskeVestkysten, at der nu arbejdes på højtryk med rekonstruktion af virksomheden, så der bevares flest mulige arbejdspladser, ligesom kundernes og kreditorernes tab i videst mulig omfang søges begrænset.

JydskeVestkysten ville gerne have spurgt ind til sagen, men det lykkedes onsdag ikke at få yderligere kommentarer fra kurator.

Holger Wulff forklarede i onsdagens udgave af JydskeVestkysten ikke var gået konkurs, og at firmaet ihvertfald ikke lukkede 100 pct. ned, men det er ikke første gang, man hos Kalmar-huse har været i økonomiske vanskeligheder.

Kalmarhuse er også tidligere taget under konkursbehandling, idet virksomheden gik konkurs i 2011, hvorefter det i august 2012 lykkedes at genrejse virksomheden.

I 2018 kom der fem nye ejere ind, men det seneste regnskab for Kalmargården A/S viste et underskud i virksomheden på 2,67 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce