Annonce
Aabenraa

Kalvø Højskoledage trækker fulde huse

Bertel Haarder er blandt talerne ved Kalvø Højskoledage. Pressebillede

Genner: Interessen for Kalvø Højskoledage, der afvikles fra 19. til 23. august, bærer i år overskriften “Mellem himmel og hav”.

Højskoledagene, der i år afvikles i Genner, tager pulsen på tendenser i tiden. Claus Helsbøl fra kulturforeningen Hugin har tilrettelagt dagene. Det er spændende, vedkommende og også ”lidt skæve” foredrag med foredragsholdere, som har meget på sinde.

Meget aktuelt for årets højskoledage tages det nyligt afholdte folketingsvalg under kritisk behandling når Folketingets nestor, Bertel Haarder, giver sit besyv med i foredraget "Ordets storhed og fald i dansk politik og åndsliv".

Tyrkiets vaklende demokratiske kurs fortæller journalist hos TV 2, Sultan Coban, om, mens provst Anders Bonde fortæller humoristisk om "Det grå gulds betydning”.

"Altid allerede elsket", kalder forstander Helle Skaarup fra Løgumkloster Refugium sin fortælling om sit liv med nyligt afdøde musiker Peter Bastian. Og så kommer Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo og fortæller, hvorfor vi egentlig holder skole.

Henning Morgen fra rederiet A.P. Møller-Mærsk giver foredraget "Nyttig virksomhed - Danmark og verden", mens Kasper Bro fra Aarhus Universitet fortæller om sin bog: "Jesus: Hvorfor skulle en jødisk håndværker fra “Udkants-Palæstina "overhovedet op på korset?".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce