Annonce
Danmark

Kamel fra statsministerens tale får nyt hjem og sponsor

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Undertøjsfirmaet Change vil sponsorere de 35 kilo foder, som kamelen Ali dagligt indtager.

Kamelen Ali, som blev kendt, da den blev nævnt i en tale af statsminister Mette Frederiksen, har tirsdag fået nyt hjem i Dronningmølle.

Det skriver TV2.

Kamelen har i en årrække boet med cirkuselefanten Ramboline, men de skilles, da Ramboline skal til Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Her skal cirkuselefanten bo sammen med tre andre cirkuselefanter, som er købt af staten, da de skal pensioneres. Safariparken har dog ikke ønsket at overtage kamelen Ali, men tirsdag fik den så ny bopæl i Dronningmølle i Nordsjælland.

Her skal den bo sammen med tre andre kameler - herunder én der også hedder Ali - hos Dronningmølle Æsel- og Kameludlejning, skriver TV2.

Ali blev berømt, da statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte om den i sin åbningstale i Folketinget i oktober.

Her oplyste statsministeren til stor moro, at man var blevet oplyst om, at "det ville være forkert at adskille" Ramboline og Ali.

- Hvad vi ikke vidste, da vi gik i gang med det køb - og det her skal man jo ikke grine af - er, at Ramboline, altså den ene af elefanterne, også havde en ven, en bedste ven, en kamel.

- Kamelen hedder selvfølgelig Ali, og vi blev bibragt den vigtige oplysning, at det ville være forkert at adskille Ramboline og Ali, og derfor fik vi faktisk Ali med, sagde Mette Frederiksen fra Folketingets talerstol.

Siden har det dog ifølge TV2 vist sig, at det kun er cirkuselefanterne, som staten har købt.

Hos Dronningmølle Æsel- og Kameludlejning får Ali ifølge mediet sponsoreret sit foder af undertøjsfirmaet Change. Den spiser omkring 35 kilo om dagen. I forvejen sponsorerer lingerifirmaet de andre kameler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kø på motorvejen førte til sammenstød

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

112

Ung mand kørte alt for hurtigt

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];