Annonce
Læserbrev

Kammerateri

Læserbrev: Borgmester Henrik Frandsen er vred, fordi der i et læserbrev antydes kammerateri i forbindelse med et muligt salg af Store Aaved ved Løgumkloster.

Frandsen opfordrer alle, der har interesse i ejendommen til at byde, fordi, som han siger: Alle behandles lige.

Det virker som om Frandsen forsøger at affeje læserbrevet som det rene bysladder, men måske Frandsen kan afkræfte, at den interesserede køber, er det kommunikationsbureau, som har til huse i ejendommen og som Frandsen satte til at klinke skårene i erhvervssamarbejdet, efter at han havde lagt det i ruiner.

Det er muligt, at alle behandles lige, men noget tyder nu på, at der er nogle, som er mere lige end andre, Det, der undrer mig mest, er, at Frandsen gang efter gang efter gang sætter sig selv i en situation, hvor han beskyldes for kammerateri, til stor skade for Tønder kommune og ikke mindst for Frandsen selv.

Med tanke på de mange udfordringer, som Tønder kommune står overfor, er det da bekymrende, at borgmesteren konstant tiltrækker sig negativ opmærksomhed. Det bekymrer mig og mon ikke det også bekymrer både Venstres medlemmer og kommunens vælgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce