Annonce
Læserbrev

Kammerateri

Læserbrev: Borgmester Henrik Frandsen er vred, fordi der i et læserbrev antydes kammerateri i forbindelse med et muligt salg af Store Aaved ved Løgumkloster.

Frandsen opfordrer alle, der har interesse i ejendommen til at byde, fordi, som han siger: Alle behandles lige.

Det virker som om Frandsen forsøger at affeje læserbrevet som det rene bysladder, men måske Frandsen kan afkræfte, at den interesserede køber, er det kommunikationsbureau, som har til huse i ejendommen og som Frandsen satte til at klinke skårene i erhvervssamarbejdet, efter at han havde lagt det i ruiner.

Det er muligt, at alle behandles lige, men noget tyder nu på, at der er nogle, som er mere lige end andre, Det, der undrer mig mest, er, at Frandsen gang efter gang efter gang sætter sig selv i en situation, hvor han beskyldes for kammerateri, til stor skade for Tønder kommune og ikke mindst for Frandsen selv.

Med tanke på de mange udfordringer, som Tønder kommune står overfor, er det da bekymrende, at borgmesteren konstant tiltrækker sig negativ opmærksomhed. Det bekymrer mig og mon ikke det også bekymrer både Venstres medlemmer og kommunens vælgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Nordtyskland

Turistbranche har fremgang

Annonce