Annonce
Esbjerg

Kamp for at skaffe folk til at pleje ældre: Sosu'er kan nu tage onlinestudie

Online-udvikler Kasper Ejgaard Jespersen forbereder sig sammen med lærerne på det nye digitale forløb til den første undervisningsdag på mandag. Fra venstre er det Tina Sandberg Andersen og Lykke Dahl. Denne dag bliver i øvrigt en af de få dage, hvor eleverne skal møde op rent fysisk på SOSU Esbjerg. Pr-foto
For at skaffe nok sosu'er til blandt andet ældreplejen åbner Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg digitale grundforløb, så de studerende kan læse hjemmefra, indtil de optages på den egentlige uddannelse som sosu-hjælper eller sosu-assistent.

Esbjerg: SOSU Esbjerg tager digitale midler i brug for at få flere studerende på social- og sundhedsuddannelserne.

35 har tilmeldt sig et forløb, som startede mandag den 19. august og varer 20 uger. Der er tale om et såkaldt grundforløb 2, som kvalificerer eleverne til, at de kan blive optaget på selve hovedforløbet på SOSU, fortæller Mogens Schlüter, udviklingschef på SOSU Esbjerg, Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg.

Der er lukket for optag på det nye grundforløb, men med det store antal tilmeldte regner Mogens Schlüter med, at der vil blive oprettet endnu et digitalt forløb med start i november.

- De mange tilmeldte vidner om et udækket behov, siger udviklingschefen.

Og det er ikke kun unge, der har tilmeldt sig onlinestudiet. Ældste deltager er 55 år.

Det er første gang, skolen går digitalt i undervisningen. Stort set hele undervisningen på de nye grundforløb foregår online. Det første hold elever møder op på skolen på mandag, men ellers foregår al undervisning online med nogle få dages fremmøde i løbet af de fem måneder.

Onlineundervisningen giver mange fordele for de studerende: Der er intet dagligt fremmøde, ingen transporttid, og eleverne kan bevare tilknytningen til arbejde eller andre aktiviteter under uddannelsen. Endelig kan man efter de 20 ugers grundforløb søge ind på en sosu-uddannelse med elevløn.

Hvem starter på kurset

Deltagerne i online-grundforløbet er noget anderledes sammensat en de typiske ansøgere til SOSU Esbjerg.

Geografisk: Der er deltagere fra hele Syddanmark. Således er der kun fire deltagere fra Esbjerg, mens der i alt er deltagere fra 24 byer i det syddanske, blandt andet fra Varde, Tarm, Ulfborg, Ansager, Kolding, Billund, Assens, Bramming, Grindsted, Vejle, og Langå.

Alder: 19-55 år, heraf under halvdelen, 16 deltagere, i aldersgruppen 19-30 år. Ældste deltager er 55 år.

Det digitale onlineforløb er udviklet gennem det seneste halve år på SOSU Esbjerg.

Læs mere
www.sosuesbjerg.dk/uddannelser/grundforloeb-2/gf2online/

Mangel på sosu'er

Der er stor mangel på arbejdskraft på sosu-området, og alle prognoser viser, at der vil blive brug for endnu flere sosu-assistenter og -hjælpere i fremtiden.

Et kraftigt stigende antal ældre, hvoraf mange bliver meget ældre og meget plejekrævende, betyder, at der kommer til at mangle sosu'er med alvorlige konsekvenser for ældreplejen.

SOSU Esbjergs onlinetiltag er en ny og alternativ måde til at rekruttere nye medarbejdere til området.

- Vores tanke er, at forløbet henvender sig til en anderledes målgruppe end de ordinære forløb, siger Mogens Schlüter.

SOSU Esbjerg er den eneste skole ud over SOSU H i København, der har dette tilbud.

- Dette undervisningstilbud er rigtig godt for rekrutteringen. I fremtiden bliver stort behov for arbejdskraft til sosu-området, siger Mogens Schlüter, der fortsætter:

Det ser ud til, at vi med antallet af tilmeldte virkelig har ramt et behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce