Annonce
Billund

Kamp om de frivillige: Genbrugsbutik håber at se flere unge

Lissy Berg arbejder hver uge frivilligt hos Blå Kors Genbrug i Billund. Hun håber, at flere yngre vil melde sig til det frivillige arbejde i forretningen.
De frivillige hos Blå Kors Genbrug har det tilfælles, at de er lidt oppe i årene. Håbet er, at flere unge vil melde sig til det frivillige arbejde.
Annonce

Billund: Der er kamp om de frivillige. Det er noget, de kender til og kan mærke i mange foreninger, og også hos genbrugsbutikken Blå Kors i Billund oplever de, at det med tiden er blevet sværere at skaffe frivillige hænder.

- Vi skal være længere tid på arbejdsmarkedet, så de 60-årige, som stopper med at arbejde, men som stadig er sprængfyldte med energi, er der ikke så mange af længere, siger Lissy Berg, som udgør halvdelen af ledergruppen i den lokale Blå Kors-forretning.

Mange frivillige i genbrugsbutikker har det tilfælles, at håret efterhånden har fået en grålig nuance. Det er et billede, som Lissy Berg gerne vil ændre, og hun håber især, at flere unge kunne tænke sig at lægge nogle timer om ugen i genbrugsbutikken.

- Det kan også bare være for en kortere periode. Der er mange unge, som er frivillige i sportsforeninger, men det er der også nogle, der ikke har så meget lyst til. Det kan være, at de i stedet har lyst til at gøre et stykke socialt arbejde med at samle ind til børn i misbrugshjem, siger hun.

Annonce

Handler også om det sociale

Der er for tiden 28 frivillige tilknyttet Blå Kors-butikken, hvor to tredjedele er kvinder.

- Vi er her ikke kun for at knokle. Det sociale er en stor del af det at være frivillig. Der er flere, som siger, at de ikke ville vide, hvad de skulle lave, hvis de ikke skulle herned, siger Lissy Berg og understreger, at ingen forpligter sig til flere timer, end de har lyst til. Til gengæld kan opgaverne spænde bredt.

- Det kan være alt fra at vaske gulv eller støvsuge og til at ordne ting. Alle de ting, der kommer, skal ordnes og sorteres, inden de kan komme i butikken, siger hun.

Blå Kors Genbrug holder åbent i 15 timer om ugen, men håbet er, at der med tiden kan komme nok hænder til, at det også kan lade sig gøre at holde åbent mandag og tirsdag.

- Vi kan se, at kunderne er derude, så det handler om, hvorvidt vi er parate til at tage de sidste to dage med. Men vi skal også have folk til det, siger Lissy Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce