Annonce
Vejen

Kampagne igen, igen: Bilisterne skal atter mindes om ikke at bruge håndholdt mobiltelefon

For at få flere til at holde øjnene på vejen og fingrene fra mobilen, vil man kunne se kampagneplakater med budskabet "Kør bil, når du kører bil" på en lang række af kommunens parkeringspladser. Modelfoto: Colourbox
Nye tal fra politiet viser, at der stadig er for mange, der bruger håndholdt mobil bag rattet. I en ny kampagne opfordrer Vejen Kommune alle trafikanter til at lægge mobilen væk, når man kører i trafikken.

De fleste trafikanter ved godt, at håndholdt mobil og bilkørsel både er forbudt og risikabelt.

Holdningen er da heller ikke til at tage fejl af, når man spørger de danske bilister, om de synes, at det er acceptabelt eller uacceptabelt at tale i mobilen håndholdt, mens man kører i trafikken.

Det budskab har mange trafikanter dog stadig brug for at blive mindet om.

Annonce

I løbet af årets første seks måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi uddelt 1003 klip for brug af håndholdt mobil. Det viser nye tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

For at få flere til at holde øjnene på vejen og fingrene fra mobilen vil man kunne se kampagneplakater med budskabet 2Kør bil, når du kører bil2 på en lang række af kommunens parkeringspladser.

- I Vejen Kommune følger vi løbende med i ulykkesstatistikker i trafikken, og det er vigtigt for os, at tallene falder. Derfor har vi valgt at støtte op om kampagnen for at synliggøre problemet med, at så mange stadig benytter mobilen i forbindelse med kørsel, siger Vagn Sørensen, der er udvalgsformand for Teknik & Miljø, i en pressemeddelelse.

Klip i kørekortet

For et par år siden blev straffen for at bruge håndholdt mobil skærpet, så det foruden en bøde også koster et klip i kørekortet.

Stramningen fik flere bilister til at lægge mobilen væk. Men man er ikke i mål endnu, da der stadig er uopmærksomhed involveret i mange ulykker.

Gennemsnitlig mister en person livet i trafikken hver fjerde dag på grund af uopmærksomhed eller manglende orientering.

I Vejen Kommune følger vi løbende med i ulykkesstatistikker i trafikken, og det er vigtigt for os, at tallene falder. Derfor har vi valgt at støtte op om kampagnen for at synliggøre problemet med, at så mange stadig benytter mobilen i forbindelse med kørsel.

Vagn Sørensen, formand, Udvalget for teknik og miljø, Vejen Kommune

Hos Rådet for Sikker Trafik genkender man problemet. I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført blandt 5028 bilister i år, svarer cirka hver ottende bilist, at han eller hun ofte eller engang imellem bruger mobilen håndholdt, når de kører i trafikken.

- Når ulykkerne sker, så er det meningsløst, at det er en ligegyldig besked på mobilen, der er skyld i, at det gik galt. For at undgå det, opfordrer vi til, at man lægger mobilen helt væk, allerede når man sætter sig ind i bilen. Især hvis man ved, at man har svært ved at lade den være, siger Knud Reinholdt der er leder af Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Debat For abonnenter

”Til arbejdet liv eller død!”

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Vejen

Den ordentlige kaptajn går fra borde: Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg

Kendt makkerpar åbner ny burgerbar i Esbjerg: Alabama er luksusgrillbar taget ned på jorden

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Annonce