Annonce
forside

Kampen med de mange skader blev alligevel et nederlag

MIDTALS: Det var med et hold, med fire debutanter og mange unge spillere, at Egen UI lørdag mødte Ribe BK. Derfor havde holdet også i forvejen indstillet sig på en udfordrende kamp, men da kampen endte i et nederlag på 3-1, var det alligevel et skuffet hold, der stod tilbage.

I første halvleg var det nemlig lykkes holdet at komme foran på trods af de mange udfordringer, og det var kun efter en fejl på midtbanen, at det lykkedes Ribe BK at udligne til 1-1.

- Vi gik egentlig til pause med en god mavefornemmelse, siger træner Martin Prokopek Jensen, der fortæller, at holdet også i starten af anden halvleg følte en kontrol over kampen.

Alligevel lykkedes det Ribe BK at komme foran til 2-1. Med kun ti minutter tilbage af kampen fik Egen UI et straffespark, men brændte skuddet, og efter et sidste forsøg på at udligne fra Egens side, scorede Ribe endnu en gang.

-Det var rigtig ærgerligt med straffesparket, men alle der var med gjorde det godt, siger træneren.

Ribe BK - Egen UI: 3-1 (1-1)

Fodbold, Serie 1, Herrer

Målscorer: Frederik Krath

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce