x
Annonce
Vejen

Kampen om himmel og helvede

8-årige Amie fra Jels er en ferm boldkunstner. I denne uge er hun med på fodboldskole i Jels. Foto: Martin Ravn
I denne uge dribles der rundt på grønsværen bag Jels Motel og Sportscenter. 36 børn i alderen 6-14 år er med på DGI´s fodboldskole.

Jels: - Kom så, vi løber lige rundt og laver små afleveringer, driblinger og finter, lyder det opmuntrende fra Per Ole Kulavig, træner på DGI´s fodboldskole, der i denne uge lægger vejen forbi Jels.

De 36 tilmeldte er opdelt i tre grupper, og Per Ole Kulavig har gruppen, hvor de mindste blot er seks år.

Poderne dribler det bedste, de har lært, og får roser med på vejen.

- Det er dejligt at se, I er bare gode, lyder det fra træneren.

Så bliver der kaldt til samling foran målet.

- Nu skal vi skyde på mål. Hvem vil være målmand, spørger Per Ole flokken.

Der ryger mange fingre i vejret, men valget falder på Luca, der allerede har målmandshandsker på.

Annonce
Det bedste ved fodboldskolen er, at man får lært nye ting.

Amie, 8 år

Himmel og helvede

- Nu skal vi spille "Himmel og helvede", forklarer Per Ole.

Det går kort og godt ud på, at man kommer i den række, der kaldes himmel, hvis man scorer og i den anden række, der kaldes helvede, hvis man brænder. Når næste runde startes op, så er det dem, som kom i himlen, der får lov at starte.

Der er ikke mange, der kommer i himlen, for Luca står imponerende godt. I bedste Schmeichel-stil kaster han sig efter bolden, og han må endda også finde sig i et skud til ansigtet.

Otte-årige Amie fra Jels er en af pigerne på fodboldskolen, og hun kommer i himlen.

- Jeg startede med at spille, da jeg var fem år, men så stoppede jeg. Nu er jeg startet igen, og det er rigtigt sjovt at være med på fodboldskolen. Det bedste er, at man får lært nye ting, siger hun, mens drikkedunken bliver tømt.

Den heroiske målmand er kommet sig over skuddet i ansigtet og holder en velfortjent pause med kammeraterne, som får noget af et skulderklap fra Luca.

Han synes nemlig, at de er de bedste fodboldspillere. Det var i hvert fald svaret på spørgsmålet om, hvem han synes, der er den bedste på landsholdet.

Fodboldskolen fortsætter til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce