Annonce
Vejen

Kampen om himmel og helvede

8-årige Amie fra Jels er en ferm boldkunstner. I denne uge er hun med på fodboldskole i Jels. Foto: Martin Ravn
I denne uge dribles der rundt på grønsværen bag Jels Motel og Sportscenter. 36 børn i alderen 6-14 år er med på DGI´s fodboldskole.

Jels: - Kom så, vi løber lige rundt og laver små afleveringer, driblinger og finter, lyder det opmuntrende fra Per Ole Kulavig, træner på DGI´s fodboldskole, der i denne uge lægger vejen forbi Jels.

De 36 tilmeldte er opdelt i tre grupper, og Per Ole Kulavig har gruppen, hvor de mindste blot er seks år.

Poderne dribler det bedste, de har lært, og får roser med på vejen.

- Det er dejligt at se, I er bare gode, lyder det fra træneren.

Så bliver der kaldt til samling foran målet.

- Nu skal vi skyde på mål. Hvem vil være målmand, spørger Per Ole flokken.

Der ryger mange fingre i vejret, men valget falder på Luca, der allerede har målmandshandsker på.

Annonce
Det bedste ved fodboldskolen er, at man får lært nye ting.

Amie, 8 år

Himmel og helvede

- Nu skal vi spille "Himmel og helvede", forklarer Per Ole.

Det går kort og godt ud på, at man kommer i den række, der kaldes himmel, hvis man scorer og i den anden række, der kaldes helvede, hvis man brænder. Når næste runde startes op, så er det dem, som kom i himlen, der får lov at starte.

Der er ikke mange, der kommer i himlen, for Luca står imponerende godt. I bedste Schmeichel-stil kaster han sig efter bolden, og han må endda også finde sig i et skud til ansigtet.

Otte-årige Amie fra Jels er en af pigerne på fodboldskolen, og hun kommer i himlen.

- Jeg startede med at spille, da jeg var fem år, men så stoppede jeg. Nu er jeg startet igen, og det er rigtigt sjovt at være med på fodboldskolen. Det bedste er, at man får lært nye ting, siger hun, mens drikkedunken bliver tømt.

Den heroiske målmand er kommet sig over skuddet i ansigtet og holder en velfortjent pause med kammeraterne, som får noget af et skulderklap fra Luca.

Han synes nemlig, at de er de bedste fodboldspillere. Det var i hvert fald svaret på spørgsmålet om, hvem han synes, der er den bedste på landsholdet.

Fodboldskolen fortsætter til fredag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce