Annonce
Sport

Kampen tilhørte udeholdet fra Sønderborg

FC Sønderborg håber at kunne tilkæmpe sig opryning til Danmarksserien, når holdet d. 19. juni skal spille oprykningskamp. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Mandag var FC Sønderborg i Aarhus for at spille mod Fuglebakken på udebane. Efter en god indsats i især anden halvleg kunne FC Sønderborg begive sig hjem med en sikker sejr på 5-0. Dermed er holdet sikret rækkens andenplads.

SØNDERBORG: Efter en dagtur til Aarhus, kunne FC Sønderborg mandag vende hjem med en sejr og tre point i rygsækken efter at have vundet sin sidste udebanekamp mod Fuglebakken.

Selvom det endte med en stor sejr til udeholdet, startede kampen dog lige mellem de to hold.

- Første halvleg var en jævnbyrdig affære, men vi kom alligevel foran med et enkelt mål, fortæller FC Sønderborgs træner Kim Poulsen.

Trods Fuglebakken kom bagud, gik også det aarhusianske hold fra halvlegen med en følelse af at have leveret en god indsats.

- Vi var meget tilfredse med første halvleg. Jeg synes egentlig, vi var en anelse bedre, men vi lavede en fejl, hvor Sønderborg straffer os hårdt, siger træner for Fuglebakken, Mads Berg.

Annonce

Blev tidligt afgjort

I anden halvleg gik der dog ikke længe, før det blev tydeligt, at kampen tilhørte FC Sønderborg. Kun få minutter efter pausen scorede FC Sønderborg endnu et mål.

- Derfra blev det for alvor vores kamp, fortæller FC Sønderborgs træner.

Med de to mål bag sig overtog FC Sønderborg styringen i kampen, og i løbet af de sidste fyrre minutter skød holdet endnu tre mål ind i Fuglebakkens net.

- Vi kom os aldrig over det første mål, de skød i anden halvleg. Vi spillede ganske forfærdeligt derefter, fortæller Fuglebakkens træner.

Efter en ulige anden halvleg endte kampen dermed 5-0 til FC Sønderborg.

Andenpladsen er sikret

For FC Sønderborg betyder mandagens sejr, at slutplaceringen på rækkens andenplads nu er endegyldigt sikret.

- Vi er sikret andenpladsen nu, og det var det, vi kom for, siger holdets træner, der også fortæller, at holdet allerede nu ved, at de skal spille en kamp om oprykning onsdag d. 19.. Kampen bliver mod andenpladsen fra den anden Jyllandsserie-pulje.

Hos Fuglebakken havde de derimod ikke haft meget at spille for i mandagens kamp.

- Vi havde heller ikke meget at spille for, hverken nedrykning eller oprykning. Derfor er det dog stadig ærgerligt. Det betyder selvfølgelig noget for vores stolthed med sådan et 5-0-nederlag, afslutter Fuglebakkens træner.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce