Annonce
Haderslev

Kampfly-kontor er rykket ind på Vojens Lufthavn

Vojens Lufthavn har fået en afdeling af Forsvarets Ejendomsstyrelse kaldet Nyt kampfly kontor. Her kan naboerne på informationer om, hvad de kan få af støjkompensation, når de nye F-35 kampfly flytter ind på Fighter Wing Skrydstrup lige ved siden af. Arkivfoto: Larz Grabau

SKRYDSTRUP: Der er kommet lidt mere liv på Vojens Lufthavn. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er rykket ind i et kontor, for at være tættere på naboerne til de kommende F-35 kampfly.

Nyt kampfly-kontoret er et informationskontor, hvor borgerne kan få svar på spørgsmål og hjælp til ansøgningen omkring kompensation.


Annonce

Det er noget, der kommer til at fylde de næste mange år, og derfor er det vigtigt, at det er nemt for borgerne at få kontakt.

Hans Peter Geil


Det henvender sig til naboerne i gul zone, som kan få enten kompensation eller støjisolering, og naboerne i rød zone, som enten kan blive opkøbt, få kompensation eller støjisolering.

Zonerne er blevet defineret af Forsvarsministeriet, alt efter hvor støjbelastede beboerne forventes af blive med F-35 på og over hjembasen Fighter Wing Skrydstrup.

Kontoret på Lilholtvej 8 er bemandet på hverdage fra klokken 10-14. Man kan bestille tid på telefon 7281 3000 - det anbefaler Forsvarsministeret.

Borgmester Hans Peter Geil (V) er godt tilfreds med, at der nu er åbnet et kontor tæt på naboerne.

– Det glæder mig, at forsvaret er til stede i Skrydstrup for at tage den direkte dialog med borgerne. Det her er noget, der fylder meget hos de berørte borgere, og de vil naturligt nok have en masse spørgsmål, som de skal have svar på. Det er noget, der kommer til at fylde de næste mange år, og derfor er det vigtigt, at det er nemt for borgerne at få kontakt.

De ansatte på kontoret rådgiver dog ikke om, hvilken kompensationsmulighed naboerne bør vælge, men de oplyser om de forskellige muligheder. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har lejet kontoret i foreløbig fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Kolding

Vandscooter-bølle idømt betinget fængsel, bøde og samfundstjeneste: Kan miste førerretten, efter han sejlede for hurtigt tæt på kysten

Annonce