Annonce
forside

Kampklædte betjente har anholdt mindst én under stor aktion i Sønderborg

Her ses komandocentralen på Kærvej i Sønderborg. JydskeVestkysten har på politiets opfordring valgt at sløre betjentenes ansigter. Foto: Kim Holm

Onsdag aften rykkede politiet talstærkt ud i Sønderborg. Omkring 20 betjente – flere maskerede og med skudsikre veste og hjelme – var til stede i området omkring Kærvej i den nordlige del af byen.

Syd- og Sønderjyllands Politi er meget sparsomme med oplysninger om politiaktionen, men vagtchef Søren Strægaard bekræfter overfor JydskeVestkysten, at man forsøgte at anholde en person.

- Mere kan vi ikke oplyse på nuværende tidspunkt, siger vagtchef Søren Strægaard.

Ifølge vidner på stedet foregik der et større koordineringsarbejde. En politimand blev set folde en tavle ud, hvorfra aktionen blev planlagt. Der blev desuden set omkring seks civilklædte betjente iført skudsikre veste.

Cirka 500 meter fra Kærvej blev politiet set i færd med at bryde en garage op på Ringbakken. Et øjenvidne fortæller om oplevelsen til JydskeVestkysten:

- Vi undrer os selvfølgelig over det store politiopbud. Senere ser jeg, at der også er betjente oppe ved Döner King (en fastfood-restaurant i området red.). De tog en mand med fra stedet, fortæller Michael Bloch.

Annonce
Her ses komdocenttalen på Kærvej i Sønderborg. JydskeVestkysten har på politiets opfordring valgt at sløre betjentenes ansigter. Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Her ses komdocenttalen på Kærvej i Sønderborg. JydskeVestkysten har på politiets opfordring valgt at sløre betjentenes ansigter. Foto: Kim Holm

Et andet øjenvidne fortæller, at han har set politiet anholde en person, som angiveligt har tilknytning til den garage, politiet har opbrudt.

- Jeg var ude at gå en aftentur, da jeg ser politiet anholde en person, som blev iført strips om hænderne, siger Michael Clausen, som bor i området.

JydskeVestkystens journalist på stedet var forbi Döner King, og kunne konstatere, at forretningen var tømt for personale. Inde i fastfood-restauranten sad kødet stadig på spiddet og drejede rundt.

Klokken 20.42 skrev politiet på Twitter, at man ikke har yderligere kommentarer til sagen før torsdag, hvor der vil blive udsendt en pressemeddelelse.

Det var i samme område, at der den 20. august sidste år blev begået et drabsforsøg, da Mohamed Sdiri skød en 29-årig mand på klos hold ved boligblokkene ud for Koralvej – et af Sønderborgs ghettoområder. En anden person sidder desuden varetægtsfængslet for et andet drabsforsøg i området, og forrige weekend blev endnu en mand skudt i benet ved boligblokkene på Nørager blot et stenkast fra Kærvej.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce