Annonce
Vejen

Kampvalg i Sdr. Hygum og gyser i Gesten

I Sdr. Hygum Sogn er der tirsdag aften "kampvalg" om pladserne til menighedsrådet. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Tirsdag den 15. september er der valg til landets menighedsråd. Flere steder er der udfordringer med at finde kandidater nok, men ikke i Sdr. Hygum. Her står otte kandidater klar til at overtage pladsen efter de fem medlemmer, som stopper.
Annonce

Sdr. Hygum: Når der tirsdag aften er valg til menighedsrådet i Sdr. Hygum, så bliver det et såkaldt "kampvalg," for der har meldt sig flere kandidater, end der er ledige pladser i menighedsrådet.

Det glæder naturligvis menighedsrådets nuværende formand Margith H. Clausen.

- Men vi har også været ude om os i god tid. Vi har jo længe vidst, at der skulle findes en flok nye, fortæller Margith H. Clausen, der har været formand de seneste otte år.

Ligesom de øvrige medlemmer af menighedsrådet genopstiller hun ikke ved valget tirsdag aften.

- Men det er ikke på grund af samarbejdsproblemer. Vi har bare alle en grund til at stoppe, siger Margith H. Clausen.

Valgforsamling

I år skal menighedsrådene, som noget nyt, vælges på en valgforsamling, hvor kandidater opstilles og vælges.

Ved at møde op til valgforsamling den 15. september, kan man være med til at vælge retningen for kirkens arbejde i sognet. Det kan man ved enten selv at stille op som kandidat eller ved at være med til at vælge, hvem der skal sidde i menighedsrådet blandt de opstillede kandidater.

På valgforsamlingen præsenteres kandidaterne, og efterfølgende er der mulighed for debat.

Valget til menighedsrådene foregår ved skriftlig afstemning mellem kandidaterne, og resultatet heraf afgør, hvem der er valgt.

Det valgte menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent den 29. november.

For at finde nye medlemmer til menighedsrådet, har man blandt andet taget fat i nogle personer, der kunne tænkes at være interesseret i arbejdet.

- Det har været imellem de kirkegængere, der har vist interesse for det, og det har givet bonus. Men der er også to, der er kommet af sig selv, fortæller Margith H. Clausen, der med udsigten til, at der står folk klar til at overtage hvervet, er fortrøstningsfuld.

- Så er det ikke så svært at forlade skuden, kommer det fra Margith H. Clausen.

Annonce

Det værste scenarie

Helt så lovende ser det endnu ikke ud i Gesten Sogn. Her er det gået en smule trægt med at få fundet nok kandidater, og det fik menighedsrådet til at skitsere det værste scenarie på kirkens Facebookside.

- Skal Gesten Kirke ledes fra Vejen, lød det i opslaget, hvor der gøres opmærksom på, at i værste fald, så kan kirkens fremtid afhænge af, hvad udefrakommende synes eller ikke synes, der skal ske med kirken og kirkegården.

Kresten M. Junker, der er formand for menighedsrådet i Gesten - og et af de medlemmer, der stopper - fortæller, at man med opslaget ville have folk til at komme ud af busken. For ved det orienteringsmøde, som menighedsrådet havde indkaldt til for kort tid siden, mødte kun en enkelt tilhører frem.

- Derfor valgte vi at melde lidt hårdt ud, siger Kresten M. Junker, der endnu ikke ved, om det vil lykkes at få valgt det antal medlemmer, der er nødvendigt.

- Vi har fået et par tilkendegivelser, men vi ved jo ikke, om de møder op, lyder det fra formanden, der håber, at de borgere i Gesten Sogn, der er interesseret i at være med til at være en del af menighedsrådet, møder frem tirsdag aften.

Hvis man ikke formår at få det ønskede antal medlemmer, så skal der holdes valg en gang til.

- Som reglerne er, så skal vi holde et ekstra valg, hvis vi ikke fylder op i morgen, siger Kresten M. Junker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce