Annonce
Varde

Kampvalg i Venstre har givet 30 nye medlemmer

Kampvalget står mellem Preben Friis-Hauge, til venstre, og Morten Møller Sørensen, til højre. Foto: Martin Ravn og Henrik Reintoft
Det kræver kun at have været medlem i én uge at være med til at vælge folketingskandidat i Venstre. Cirka 30 har meldt sig ind for at kunne stemme på enten Morten Møller Sørensen eller Preben Friis-Hauge.

Varde Kommune: Venstre i Varde Kommune har fået cirka 30 nye medlemmer midt i januar. Det fortæller Lotte Tang, der er formand for kommuneforeningen.

Det er normalt i Venstre - og i mange andre partier - at der kommer flere medlemmer til, når der er kampvalg til en vigtig post. 10. januar blev det klart, at der ville komme et kampvalg om folketingskandidatposten mellem Morten Møller Sørensen og Preben Friis-Hauge. For at kunne stemme på én af dem var kravet, at man skulle melde sig ind i Venstre senest 15. januar.

30 er ikke et imponerende tal. For fire år siden var der også kampvalg om samme post, dengang med fire kandidater. Det gav 80 nye medlemmer. Lotte Tang mener, at forskellen især bunder i, at det denne gang først sent blev afklaret, at der ville komme et kampvalg.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hvis vi havde haft en længere proces, så havde vi fået flere medlemmer, og så kunne der faktisk også være kommet flere kandidater. Men det er sådan, det er, siger hun.

Annonce

Kampvalg

  • Kampvalget mellem Morten Møller Sørensen og Preben Friis-Hauge foregår i hallen i Horne på onsdag klokken 19.
  • Alle fra Varde Kommune, der har været medlem af Venstre i mindst én uge, kan stemme.
  • Vinderen bliver folketingskandidat ved valget, der finder sted senest i 2023.
  • Kredsbestyrelsen - der udelukkende arbejder med at få en venstrekandidat valgt til Folketinget - går af, når ny kandidat er valgt, og der er lagt op til, at den nye folketingskandidat kan få stor indflydelse på det hold, der skal arbejde på at få ham valgt.

Gerne haft flere

Lotte Tang synes, det er ærgerligt, at ikke flere har meldt sig ind, for hun har kunnet konstatere på de sociale medier, at der er mange ikke-medlemmer, der har holdninger til, hvem Venstre bør vælge. De bør til en anden gang tænke over, hvor let det er at få indflydelse, synes hun.

- Jeg tror egentlig ikke, at folk er helt opmærksomme på, at uanset om det er til et valg, eller det handler om at få indflydelse på vores politik, så kræver det bare, at man er medlem. Så får man faktisk rigtig meget indflydelse, siger hun.

Nogle bliver

Ved valget af borgmesterkandidat i sin tid fik Venstre cirka 400 nye lokale medlemmer. Derfor har hun kunnet se, at selvom mange af dem siden er sivet ud af partiet, så er der også nogle af dem, der melder sig ind for at påvirke et valg, der efterfølgende bliver aktive medlemmer.

- Der er faktisk en del, der finder ud af, at det er ret interessant, fordi man kommer tæt på, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce