Annonce
Haderslev

Kan Birthe Kjær få os til at moshpitte?

Dansktop-dronningen har fået en renæssance på landets festivaler. Her er Birthe Kjær fotograferet på Nordals festivalen i 2017. Arkivfoto: Timo Battefeld
Dansktop-dronningen, der i år fik teenagerne med sig på Jelling Musikfestival, er med til at åbne Kløften Festivalens 40 års jubilæumsarrangement.

HADERSLEV: At "moshpitte" vil sige at danse og hoppe voldsomt rundt til en koncert eller danse i en kæmpe kædedans. Tidligere i år kunne dagbladet BT rapportere, at den ukronede dansktopdronning, Birthe Kjær, i en alder af 70 på Jelling-festivalen formåede at skabe moshpitting blandt tilhørere, der kunne være hendes børnebørn.

Efterskolepublikummet åd hendes TV Charlie-hits råt, noterede avisen.

Annonce

Feel Good Band

Til juni skal det vise sig, om den tilsyneladende uopslidelige sangerinde kan skabe samme effekt på Kløften Festivalen. Her optræder Birthe Kjær sammen med Feel Good Band, der åbner Bakkescenen på festivalens første aften, torsdag den 25. juni.

Det var Johnny Reimer, der opdagede den århusianske pige, der egentlig var i lære i en sparekasse. Birthe Kjær fik sit gennembrud i 1968, samme år som Martin King blev myrdet, og voldsomme uroligheder i Frankrig indvarslede studenteroprøret. Gennembruddet kom med sangen "Arrivederci Franz", som blev den første sang i dansktoppens dengang forholdsvis korte historie, der gik direkte ind på en førsteplads.

Siden har Birthe Kjær, der gennem årene også har spillet teater og revy, holdt sig i front i den danske underholdningsbranche. Hun har præsteret ørehængere som "Sommer og Sol", "Tennessee Walz", "Vi maler byen rød" samt ikke mindst sangen om den knaldrøde gummibåd, der stadig er en skrål med-sang, selv om den stammer fra 1070.

"Vi maler byen" rød sendte Birthe Kjær ind på førstepladsen i Det danske Melodi Grand Prix i 1989. Senere blev sangen nummer tre ved det internationale grand prix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce