Annonce
Sport

Kan Bramming drille det esbjergensiske tophold?

Bramming Boldklub tabte 3-0, da SGI var på besøg i Bramming. Her var brammingenserne heldige, at esbjergenserne ikke skruede op for gassen, da Bramming var tre mand i undertal i slutningen af kampen. Arkivfoto: Lars Johansen.

Bramming: Puljens måske stærkeste modstander venter, når Bramming Boldklub lørdag skal forsøge at byde topholdet fra SGI op til dans.

Selvom brammingenserne kommer med en sejr over Brande i bagagen, så er der i den grad revanche til gode fra det første møde, hvor esbjergenserne i den grad fik udstillet brammingensernes mangler.

Netop også parternes første opgør har fyldt meget i optakten hos Bramming-træner Lasse Johansen.

- Vi går lidt ind til den med en indstilling om, at det er en gratis kamp for os. Jeg forventer ikke, at det er en, vi skal have point i. Sidst vi mødtes, var de noget overlegne i forhold til os, siger Lasse Johansen.

Opgaven bliver næppe lettere for brammingenserne, idet SGI med en sejr kan øge presset på forfølgerne fra Ringkøbing IF.

Mens brammingenserne atter har Frederik Zeeberg med i truppen, så må de se bort fra Mikkel Nikolajsen til kampen.

Kampen spilles lørdag den 12. oktober kl. 13:00 på Guldager Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce