x
Annonce
Læserbrev

Kan du leve for 110 kroner i timen?

Læserbrev: I sidste uge skrev Fagbladet en historie om Florin Porosnicu, der blev fyret, fordi han ikke ville melde sig ud af 3F. Det er i sig selv slemt nok, da vi har foreningsfrihed i Danmark, men når man ser hans håndskrevne lønseddel, ser man, at han har en timeløn på 50 kroner og at han har arbejdet 262 timer i en måned uden overtidsbetaling. Det er ikke værdigt at arbejde til så lav en løn i Danmark.

Inden for landbruget arbejder der mange østeuropæere, og de er ikke i stand til at forhandle en ordentlig løn hjem. Beskeden er, hvis de ikke vil tage tilbuddet, kan de jo bare rejse hjem igen. Men det er ikke kun inden for landbruget den er gal. Baltic Workforce kører reklamer for, at man kan leje billig arbejdskraft og spare op til 50 procent af lønnen, og de dækker mange brancher blandt andet landbrug, gartneri og industri. Jeg har selv for nyligt fået nye kollegaer, som kommer fra et lignende job. De havde ikke overenskomst, og nu er de steget mere end 60 kroner i timen.

Lovgivningen på området kan ikke rigtig hjælpe, så det er op til os arbejdere selv at gøre noget ved det. En af grundene til, at mange virksomheder ikke vil have en overenskomst, er fordi de ikke vil tilbyde dig ordentlige forhold.

Hvis du kan leve for 110 kroner i timen, så gør ingenting, men ellers meld dig ind i en OK fagforening. Sammen er vi stærkest, og vi fortjener ordentlige forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce