Annonce
Kolding

Kan du spotte dig selv? Se alle billederne af 900 kvinder løbe i Geografisk Have

Et enkelt handyrsvæsen havde sneget sig med i en løbevogn, da næsten 900 kvinder spurtede, løb og gik gennem Geografisk Have i smuk aftensol onsdag aften.Foto: Søren Gylling
Knap 900 kvinder deltog onsdag aften i det 19. kvindeløb i Geografisk Have. Dermed blev antallet af deltagere det højeste i fem år. Ruten på fem kilometer var i år lagt om, så det meste af turen foregik i Geografisk Have, men løberne kom også igennem området langs Dalby Møllebæk.

Kolding: En halv time før start var stemningen en anelse nervøs på plænen i Geografisk Have. Både deltagere og arrangører skævede op mod himlen, for DMI havde hele onsdag lovet "voldsomt vejr" i Danmark, og den lokale vejrudsigt meldte om skybrud og tordenvejr over Kolding hen mod aften.

Sent på eftermiddagen buldrede og bragede det da også forskellige steder i byen, så løbsarrangør Poul Fremmelev nåede virkelig at få sved på panden.

- Vi er blevet ringet op af rigtig mange i løbet af dagen angående vejret, og om løbet kunne blive aflyst. Dertil har jeg bare måttet sige, at hvis det tordner og lyner under opvarmningen, så skal løbet aflyses. Det er reglerne i Dansk Atletikforbund, og det er naturligvis også alt for farligt at løbe her i haven med åbne vidder og store træer, hvis det lyner, sagde Poul Fremmelev, der aldrig har været ude for noget lignende i de 19 år, løbet har været afviklet.

Men da opvarmningen gik i gang, var det, som om vejret med ét blev enig med sig selv om, hvad det ville. Skyerne forsvandt ud i horisonten, vinden lagde sig, og en smuk aftensol strålede ned over de næsten 900 kvinder i alle aldre.

Blandt dem var de to søstre Birgit Schwartz på 51 år og Mette Hansen på 43. Sidstnævnte var kommet helt fra Australien, hvor hun er bosat, for at holde ferie med sin storesøster og løbe sit første motionsløb nogensinde.

- Vi har løbet sammen før, men aldrig til et rigtigt motionsløb. Jeg løber meget i Vejen Motion, men min søster løber vist ikke så meget, der hvor hun bor i det sydlige Australien. Der er enten for varmt eller for koldt. Så nu prøver vi det her for at gøre noget sammen, sagde Birgit Schwartz.

Annonce
Det er altid godt med en god slutspurt, når man skal slå veninden på målstregen.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce