Annonce
Læserbrev

Kan eller må kirken lukke (ned) i en krisetid?

Læserbrev: Jeg har i den sidste tid undret mig over kirkens næsten totale tavshed, det være sig i JydskeVestkysten eller på kirkernes hjemmesider, især Tønder Provsti, som jeg bor i. Jeg har ikke set et eneste kristeligt indlæg eller læserbrev i avisen, bortset fra en gendøberforkynder fra Haderslev. I gamle dage var der dagens bibelord og betragtning i avisen samt ugeaviserne. Det kunne vel genindføres i en krisetid?

Kirkernes hjemmesider burde være et oplagt medie (100 procent smittefri) til daglige ord og jævnlig udlægning af små videoer fra den lokale kirke. Daglig opdatering skulle være nemt. Jeg har set på en del sider i Tønder Provsti og fundet ganske få, der har lagt noget ud. Stor tak til dem, der har forsøgt sig. Ellers har der stået "Aflyst" ned over kalenderen. Et enkelt sted var kalenderen totalt ryddet uden oplysninger om hvorfor. Det er ganske enkelt for sølle.

Vi kan som kristne mennesker ikke nøjes med at købe i Brugsen eller Fakta. For mennesket lever ikke af brød alene, men af Guds ord, siger Jesus. Troen kommer af forkyndelsen, siger Paulus. Hvor der ingen forkyndelse eller intet Guds ord er, dør troen ud, må konklusionen være.

Med simpel betjening er en mobiltelefon i stand til at optage en bibellæsning, andagt, salmesang, musik og bøn. Kan præsten ikke klare teknikken selv, kan han bare spørge en vaks konfirmand om at hjælpe. Han eller hun kan sikkert også lægge optagelsen på YouTube og kirkens hjemmeside og hvad der mere hører til.

Vi trænger til at høre evangeliet fra vore lokale kirker, når det nu fysisk er muligt at nå ud til mange i menigheden, mens vi med statsministerens og kirkeministerens og biskoppers velsignelse er forment adgang til at komme ind til gudstjeneste med mere. Så, hvis I præster har et budskab til os sognebørn - om kongen, der red på et æsel og fik en tornekrone, om hvad hans lidelse, død og opstandelse betyder for os. – så kom ud og træd i karakter nu.

Se blot at komme i gang. Vi sognebørn er i forventning og meget overbærende med den tekniske kvalitet. Vi vil hellere høre påskebudskaberne lokalt end blot nøjes med en amputeret transmission fra Københavns Domkirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce