Annonce
forside

Kan FC Sydvest 05 redde sig selv?

Bank Parken bliver scenen, når FC Sydvest 05 lørdag kl.15 tager imod Skive IK. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

FC Sydvest 05 Tønder tager imod et af nedrykkerholdene fra 1. divisionen igen lørdag. Kan FC Sydvest 05 få hentet de point, som skal til for at nærme sig stregen til oprykningspillet?

Tønder: Lørdag kl. 15 tager FC Sydvest 05 kampen op mod Skive IK, som har fået etableret sig godt i den danske 2. division. De har nu med 10 kampe tilbage etableret sig et godt udgangspunkt, for at kunne nå førstepladsen i gruppen. De har med deres 25 point kun tre point op til førstepladsen, som Kolding har indtaget med 28 point.

Derimod ligger FC Sydvest fortsat i bunden og kæmper for overlevelse, de har med deres seks point en god mulighed for stadigvæk at kunne nå stregen. Men der er stadigvæk en lang vej for at nå dertil.

FC Sydvest og Skive IK mødte hinanden i turneringens første kamp, hvor Skive tog sejren på deres egen hjemmebane med en 3-1 sejr. Denne gang er det FC Sydvest 05 som ligger bane til forestillingen. De skal atter engang ud og give alt hvad de har, for at bevise at de høre til i 2. divison.

FC Sydvest 05 har tabt deres seneste seks kampe i 2. divisionen, og trænger til at få vendt om på udfaldene af kampene, for at kunne fortsætte i 2. divisionen.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce