Annonce
forside

Kan FC Sydvest 05 redde sig selv?

Bank Parken bliver scenen, når FC Sydvest 05 lørdag kl.15 tager imod Skive IK. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

FC Sydvest 05 Tønder tager imod et af nedrykkerholdene fra 1. divisionen igen lørdag. Kan FC Sydvest 05 få hentet de point, som skal til for at nærme sig stregen til oprykningspillet?

Tønder: Lørdag kl. 15 tager FC Sydvest 05 kampen op mod Skive IK, som har fået etableret sig godt i den danske 2. division. De har nu med 10 kampe tilbage etableret sig et godt udgangspunkt, for at kunne nå førstepladsen i gruppen. De har med deres 25 point kun tre point op til førstepladsen, som Kolding har indtaget med 28 point.

Derimod ligger FC Sydvest fortsat i bunden og kæmper for overlevelse, de har med deres seks point en god mulighed for stadigvæk at kunne nå stregen. Men der er stadigvæk en lang vej for at nå dertil.

FC Sydvest og Skive IK mødte hinanden i turneringens første kamp, hvor Skive tog sejren på deres egen hjemmebane med en 3-1 sejr. Denne gang er det FC Sydvest 05 som ligger bane til forestillingen. De skal atter engang ud og give alt hvad de har, for at bevise at de høre til i 2. divison.

FC Sydvest 05 har tabt deres seneste seks kampe i 2. divisionen, og trænger til at få vendt om på udfaldene af kampene, for at kunne fortsætte i 2. divisionen.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce