Annonce
Kultur

Kan ikke nå at blive klar til efteråret: Fredericia Teater må udskyde verdenspremiere til 2020

Fredericia Teater har valgt udskyde premieren på musicalen She Loves You et år, da man ikke kan nå at få forestillingen klar til tiden. Arkivfoto: Mette Mørk
Det bliver Det Kongelige Teater, som får fornøjelsen af verdenspremiere på Fredericia Teaters næste store satsning musicalen "She Loves You". Der er ganske enkelt ikke tid nok til at udvikle musicalen til teatrets høje niveau til planlagt tid på Fredericia Teater.

Fredericia: Der bliver ikke verdenspremiere på musicalen "She loves You" til efteråret på Fredericia Teater. Premieren udskydes til den 19. juni 2020 på Det Kongelige Teater. Samme dato, hvor det i forvejen var planlagt, at forestillingen skulle have haft københavnerpremiere. Det meddeler Fredericia Teater og produktionsselskabet Maestro i en pressemeddelelse. Fredericia Teater har aldrig tidligere udskudt en premiere.

- Der er blevet arbejdet intenst med udviklingen af adskillige manuskripter, og producenterne har nu endelig fat i det helt rigtige. Det kan dog desværre ikke nå at blive udviklet færdigt til premiere i efteråret, hvis teatrets egne kvalitetskrav skal overholdes, fremgår det i pressemeddelelsen.

Den planlagte forestillingsrække i Fredericia i 2019 flyttes til samme uger i efteråret 2020 med premiere den 9. oktober 2020.

Der er allerede solgt over 25.000 billetter, og de, der har købt billet til efteråret 2019 på Fredericia Teater, får automatisk flyttet deres billet til samme uge, ugedag og plads og får tilsendt nye billetter. Publikum, som har købt billet, har fået direkte besked.

Annonce

Lennon og McCartney lægger toner til historien

Fredericia Teater og Maestro Productions afslørede i efteråret 2018, at man ville udvikle en helt ny musical over Paul McCartney og John Lennons største hits.

Musicalen fik titlen "She Loves You", og der bliver tale om at opleve en helt ny, original historie med mere end 40 af Lennon og McCartneys største hits.

Alle sangene i forestillingen er fra de album, som The Beatles udgav i årene 1962-70.

Blandt de mange klassikere kan nævnes ”Let It Be”, ”Yesterday”, ”She Loves You”, ”All My Loving”, ”Blackbird”, ”A Hard Day’s Night”, ”With a Little Help From My Friends”, ”Eleanor Rigby”, ”Help!”, ”Here, There and Everywhere” og ”Across the Universe”.

25.000 har sikret sig billet til forestillingen, som oprindeligt skulle have verdenspremiere den 11. oktober i Fredericia. Forestillingen får nu premiere i Fredericia samme dato, men i 2020.

Ingen kompromis

Det er teatrets ambition om aldrig at gå på kompromis med kvaliteten, som bærer skylden for udsættelsen.

- Publikum skal kunne regne med kvaliteten på Fredericia Teater. Køber man billet hos os, er man sikret en musicaloplevelse på internationalt niveau, og det går vi aldrig på kompromis med. Det er selvfølgelig forbundet med nogle udfordringer, og vi er kede af at skulle ulejlige en masse publikummer, men jeg håber og tror, at der findes forståelse for, at vi er villige til at gøre alt for at kvalitetssikre deres oplevelse. Vi glæder os til at præsentere et brag af en verdenspremiere og har nu givet os selv den nødvendige tid til at sikre, at det kommer til at ske, udtaler Søren Møller.

Mikkel Rønnow, direktør for Maestro Productions påpeger det uforudsigelige i at udvikle en helt ny musical:

- Det er en dybt spændende – og uforudsigelig – proces at udvikle en helt ny musical, og vi glæder os over muligheden for at sikre endnu mere tid til at skabe en helt unik forestilling. Ikke mindst set i lyset af den store interesse for "She loves You" i udlandet, hvor vi allerede er ved at lave aftaler med store skandinaviske producenter om opsætninger i de kommende år.

Klokkeren kommer hjem

Med aflysningen af "She Loves You" på Fredericia Teater til efteråret er der blevet plads til at genopsætte publikum- og anmeldersuccesen "Klokkeren fra Notre Dame" i en kort periode til oktober.

Langt størstedelen af det originale hold, anført af prisvindende Lars Mølsted i rollen som Quasimodo, vil være på rollelisten i efterårets produktion. Men i enkelte roller sker der udskiftning. Blandt andet vil man i rollen som Phoebus de Martin kunne opleve Emil Birk Hartmann.

- Vi er stolte og glade for at kunne genopsætte vores produktion af Disneys "Klokkeren fra Notre Dame". Der er med garanti mange af de over 160.000 publikummer, der havde en stor oplevelse sidst, som gerne vil opleve den igen – og måske dele den med andre. Vi havde fuldstændig udsolgt sidst, så der var en masse mennesker, som desværre ikke nåede det i første omgang. De får nu chancen – men kun i Fredericia – og kun i en begrænset periode, udtaler Søren Møller.

Fredericia Teaters høje kvalitetskrav betyder, at verdenspremieren på musicalen "She Loves You" udskydes et halvt år til 19. juni 2020, og det bliver af samme grund ikke på Fredericia Teater, men på Det Kongelige Teater. Fredericia Teater danner ramme om forestillingen til efteråret 2020. Plakat: Fredericia Teater
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce