Annonce
Sønderjyske Ishockey

Kan lugte top fire: SønderjyskE vandt straffeslagsdrama over Frederikshavn

SønderjyskE sled sig til en sejr efter straffeslag mod Frederikshavn søndag eftermiddag. Arkivoto: Ludvig Dittmann
Efter en lang og hård fight kunne SønderjyskE sætte to point ind på kontoen efter en sejr på 3-2 over Frederikshavn White Hawks efter straffeslag. Hjemmeholdet var foran to gange undervejs, men fik ikke lukket kampen.

JV I VOJENS: SønderjyskE måtte så grueligt meget igennem, før de søndag eftermiddag kunne tage en 3-2-sejr over Frederikshavn White Hawks efter straffeslag. Efter fredagens målfest i Frederikshavn, hvor Vojens-mandskabet vandt svimlende 8-5, var det i stedet redninger og brændte chancer, der var temaet i søndagens kamp i Frøs Arena.

Kampen i tal

SønderjyskE - Frederikshavn White Hawks: 3-2 (efter straffeslag) (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

1-0 Matt Salhany (straffeslag) (21:52), 1-1 Radim Piroutek, ass. Justin Shugg, Mike Hammond (27:05), 2-1 Martin Eskildsen, ass. Mike Little, Brendan Harms (39:42), 2-2 Mads Larsen, ass. Mike Hammond, Kyle Hope (51:07), 3-2 William Boysen (straffekonkurrence)

Udvisninger

SønderjyskE 3x2 min, Frederikshavn White Hawks 3x2 min.

Emil Bejmo og Cam Brown var ude for hjemmeholdet, mens der hjemmebanedebut til amerikaneren Matt Salhany, der i ugens løb endelig fik sin spilletilladelse. Han skulle komme til at spille en hovedrolle.

SønderjyskE var toneangivende fra kampens begyndelse, og sad på det meste af spillet de første fem minutter, men fik ikke skabt de helt store chancer. Det gjorde gæsterne til gengæld efter små fem minutter, da hjemmeholdet blev fanget for langt fremme. Inde foran mål formåede gæsterne dog ikke at få pucken inden for rammen.

Efter 11 minutter var det lige før, Matt Salhany fik scoret sit andet mål i SønderjyskE-trøjen i bare to kampe, da han kun var få centimeter fra at få raget en løs puck til sig på kanten af målfeltet, men det blev ved lige ved og næsten i denne omgang.

Heller ikke i første periodes to powerplay – et til hvert hold - lykkedes det nogen af holdene at få hul på bylden, og så endte en begivenhedsfattig første periode uden scoringer. Faktisk skød de to hold kun på mål fire gange hver de første 20 minutter, så nogen gentagelse af fredagens 8-5-kamp i Frederikshavn lignede det på ingen måde.

Annonce

Gavebod

Efter pausen begyndte de to hold at dele gaver ud til hinanden på skift.

Hjemmeholdet var det første, der fik lov at pakke sin gave op. Helt alene med målmanden blev Yannick Vedel hægtet af en modspiller, og så blev der dømt straffeslag til værterne. Det fik Matt Salhany ansvaret for at tage sig af, og han satte iskoldt pucken i nettet bag Fillip Larsson.

Den føring holdt ikke længe, for nu var det gæsternes tur til pakke en sønderjysk gave op. Blot tre minutter efter 1-0-scoringen vandt Justin Shugg pucken bag mål og sendte den ind til Radim Piroutek, der fik lov til at stå helt blank foran SønderjyskE-målet. Her sendte han sikkert pucken i mål til 1-1.

Justin Shugg fik kort efter alletiders mulighed for at bringe gæsterne foran på en friløber, men Patrick Galbraith fik afværget med en sikker benparade. Inden anden periode var omme, havde Frederikshavn også ramt overlæggeren, så en føring til gæsterne havde ingenlunde været ufortjent, men det var i stedet hjemmeholdet, der bragte sig i front blot 17 sekunder før anden periodes afslutning.

Efter lidt af en tilfældighed havnede pucken ved Martin Eskildsen, og fra en spids vinkel på kanten af målfeltet fik han nærmest skovlet pucken i mål. En kold spand vand i hovedet på Frederikshavn inden de sidste 20 minutter.

Annonce

Gæsterne slog tilbage

Første halvdel af tredje periode blev domineret af gæsterne, men SønderjyskE stod imod presset og holdt nordjyderne fra fadet.

Med ni minutter tilbage gik den dog ikke længere for hjemmeholdet. Frederikshavns Mads Larsen driblede forbi en SønderjyskE-spiller og lagde pucken imellem benene på Patrick Galbraith, og så var gæsterne fuldt fortjent på omgangshøjde.

Værterne formåede ikke at udnytte et powerplay et par minutter efter udligningen, og selvom der blev lagt pres på Frederikshavn-målet mod slutningen af tredje periode, så blev der ikke scoret yderligere i den ordinære tid, og så måtte der i første omgang overtid til for at finde en vinder.

Annonce

Helt til den bitre ende

Her kunne både Yannick Vedel og Steffen Frank have sikret SønderjyskE sejren, da de fik skøjtet sig fri foran mål, men begge forsøg sad lige i maven på Filip Larsson. Den største mulighed fik gæsterne dog, da pucken blev sendt forbi et næsten tomt mål, da Patrick Galbraith havde kastet sig for en redning.

Ingen scoringer efter fem minutter, så derfor måtte der straffeslag til for at finde en vinder. Her havde målmændene klart overtaget på skytterne i begge ender. Den eneste der fik pucken i nettet, var William Boysen, der satte hjemmeholdets sidste slag i nettet, og da Galbraith snuppede alle tre forsøg fra gæsterne, kunne SønderjyskE sætte to point ind på kontoen i kampen for at nå i Herning på fjerdepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce