Annonce
Debat

Kan man købe sig til borgmesterposten i Varde Kommune?

Læserbrev: Det er med spænding, at man de seneste uger har kunnet følge med i føljetonen om, hvem der skal være borgmester i Varde Kommune. Venstre har følt sig så sikre på posten, at det allerede flere steder er nævnt, at de også får den. Mig bekendt har der ikke været valg endnu – men det kan selvfølgelig være, at der allerede er indgået en aftale med andre partier, omkring hvordan posterne skal fordeles efter valget?

I søndags kunne man læse i JV, at nogle af Venstres kandidater til borgmesterposten endda forsøgte at købe sig til borgmesterposten. Eller rettelig: Nogle af deres støtter har betalt andre personers medlemskab af partiet. Men det er vel sådan, at den ene tjeneste er den anden værd? Venstre er sluppet af med Inger Støjberg som næstformand – en næstformand, der ifølge Instrukskommissionen som minister har handlet ulovligt og flere gange har løjet for Folketinget. Med valget af Stephanie Lose som ny næstformand er der håb om, at ordentlighed og retskaffenhed fremover kan blive bærende værdier for Venstre, og Venstre dermed igen kan blive en vigtig del af det borgerlige Danmark. Men det er tydeligt, at der både er langt igen for nogle af Venstres vælgerforeninger i Varde Kommune i forhold til ordentlighed og retskaffenhed, og også at dele af Venstre i Varde tilsyneladende ønsker, at der fortsat skal drives klassisk sognepolitik.

Jeg ønsker Mads Sørensen held og lykke med opgaven, men undrer mig over, om man mon kan købe sig til borgmesterposten i Varde Kommune?

Det var uklogt på tidspunktet - men lovligt

Mads Sørensen, borgmesterkandidat for Venstre i Varde Kommune, svarer:

NEJ. Man kan ikke købe borgmesterposten i Varde Kommune.

Men man kan sikkert blive borgmester i en nordkoreansk provinsby og blive valgt med 110 procent af stemmerne.

Men at sammensætte byrådet – og dermed finde Varde Kommunes næste borgmester, er heldigvis en opgave for vælgerne ved kommunalvalget i november – et valg, jeg glæder mig til at føre Venstre frem til.

Mads Sørensen, Venstres nye borgmesterkandidat. Foto: Jacob Schultz

Jeg skal være den første til at beklage, at Horne-Sig Venstres vælgerforening valgte at indføre sin her og nu-rabat i forbindelse med, at man havde et arrangement i baglandet. Det var uklogt – tidspunktet taget i betragtning – og det har foreningen lært af.

Alt er dog foregået indenfor vedtægterne i Venstre, og nu ser jeg frem til, sammen med Venstres stærke kandidathold, at komme ud og føre valgkamp.

Vi har allerede nu oplevet Socialdemokratiets tilgang til valgkampen. Men det bliver ikke min stil med personangreb og uværdig personnedgørelse – der er mit ambitionsniveau for den politiske debat en hel anden – det er politik for vigtigt til.

Jeg vil hellere fortælle vælgerne, hvad mine og Venstres ambitioner er for Varde Kommunes fremtid.

Det er trods alt vigtigere, end om jeg ”kun” har landbrugets lederuddannelse og ”kun” har forsørget mig og min familie med mine hænder igennem hele livet.

Jeg vil gerne lægge arm – men det skal være en værdig kamp.

Jeg tror, alle med et medlemskort af Venstre – de fleste med årelang tradition i partiet - føler sig udstillet som værende ”til salg”. Det kender jeg deres ordentlighed og deres respekt for demokratiet til, at det er de ikke.

Peder Foldager har også haft mulighed for at svare på læserbrevet, men har ingen kommentarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce