Annonce
Sønderborg

Kan man male musikken?

Aase Simonsens fortolkning af musik. Privatfoto

Augustenborg: Kan man male musikken? Det spørgsmål har Tirsdagsmalerne stillet sig selv.

- Når vi mødes om tirsdagen for at male sammen, plejer snakken at gå lystigt, og det gjorde den også en tirsdag for et års tid siden. Pludselig var der en, der begyndte at synge. Det var Lykke, der havde hørt noget, der mindede hende om en bestemt sang eller et bestemt stykke musik. Vi kom derfor til at tænke på, om vi kunne få omdannet disse toner til malerier - kort sagt male musikkens farver. Men hvordan skulle vi gribe det an? Skulle vi male stemningen i musikken, musikkens udøvere eller lyrikken, fortæller Aase Simonsen fra Tirsdagsmalerne.

Der er kommet mange forskellige resultater ud af disse overvejelser, og de bliver nu vist frem på KunstPunkt i Augustenborg. Udstillerne er: Conni Sandholdt/akryl, Lykke Bæk Seffinger/akryl, Hanne Jønsson/akryl, Aase Simonsen/akvarel, Karen Restad/akryl, Grethe T. Jørgensen/akryl, Poul Meier/akryl. Gæsteudstiller er Johnny Frederiksen/akryl. I rummet Ung Kunst udstiller 3. klasse fra Oksbøl Friskole.

Der er fernisering den 16. november kl. 14. med underholdning af Alskoret. Udstillingen er åben fra den 15. november på hverdage kl. 13-17, weekend kl. 11- 17. Udstillingen er åben fra til den 21. november. /kat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce