Annonce
Billund

Kan tanken om lukkedage i børnehaven også få dig til svede? Så opfordrer politiker dig til at give din mening til kende nu, så de kommer til at genere mindst muligt

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup forsikrer, at lukkedage ikke betyder, at man ikke kan få passet sit barn. Er der et behov, er der altid en mulighed. Foto: Arkiv
Fire fremtidige lukkedage i Billunds daginstitutioner skal placeres, og du kan få indflydelse på hvornår. Lukkedagene er nemlig sendt i høring hos bestyrelserne.

Billund Kommune: Åh, der er jo lukket i børnehaven! Tanken kommer ind fra højre. Kalenderen ligger åben foran dig. Helligdage venter forude med arbejdsdage indimellem, hvor både du og din mand skal arbejde, så de lange dage med ingenting eller aktiviteter med ungerne må vente til en anden gang. Nu gælder det benhård planlægning, men nu er der også lukket i børnehaven! Pyh! Kan bedsteforældrene passe? Nej, de havde planer netop den dag. Hvad gør vi så?

Kender du scenariet? Planlægningen, der skal gå op? Hvis du gør, så er det nu, du skal give din mening til kende til bestyrelsen i dit barns daginstitution. Det er nu, du skal åbne munden og fortælle, hvornår det generer mindst, at der er lukkedage.

For de kommer. Fra næste år skal der afholdes fire mere af slagsen i Billund Kommune, og børneudvalget har netop sendt to scenarier i høring til daginstitutionernes bestyrelse.

Annonce

Det ene scenarie er tre lukkedage lige før påske og fredagen efter Kristi Himmelfartsdag.

Det andet er glidende dage omkring jul og nytår.

Tag fat i bestyrelsen

Børneudvalgets formand, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), forsikrer, at der endnu ikke er taget nogle beslutninger. Faktisk er udvalget åbent for input.

- Antallet af dage varierer mellem jul og nytår, og derfor ville det heller ikke være de samme dage hvert år, hvor der var lukket. Det ville også kunne være nytårsaften eller dagen før jul, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Hun opfordrer til, at forældrene tager fat i deres bestyrelse og giver udtryk for deres holdninger. Det kan dog ikke komme på tale, at der bliver forskellige løsninger for de forskellige institutioner, for lukkedagene indebærer en besparelse, og den ville gå fløjten ved forskellige løsninger ifølge Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Annonce

Altid en kendt voksen

Men der er bred enighed i udvalget om, at man går med den løsning, der er mest stemning for i bred forstand.

Og der er i øvrigt ingen grund til at fortvivle ifølge Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup:

- Har man som forældre og familie brug for pasning, så er der altid mulighed for det. Det er bare ikke sikkert, at pasningen foregår i den institution, som barnet er vant til at være i.

Det kan godt få tankerne til at rumle i de fleste forældre. For går det nu an at sende det mest dyrebare i livet til en institution med andre omgivelser i en anden by for at blive passet? Vil det ikke være for overvældende?

De tanker har Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup forståelse for og forsikrer, at der altid følger en kendt voksen med fra den daginstitution, som barnet er tilknyttet.

Annonce
Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa Kommune

Annonce