x
Annonce
Sport

Kan TM Tønder tage syvende sejr i træk?

Jan Paulsen ser frem til det, han kalder sin hidtil største opgave med TM Tønder - weekendens kamp mod Skive fH på udebane. Arkivfoto: Jacob Schultz
TM Tønder har vundet alle kampe efter nytår og går særdeles formstærke ind til søndagens vigtige udebanekamp i Skive. Her er der vigtige point på spil mod Skive fH, som har været stærkt spillende hele sæsonen.

TØNDER/SKIVE: TM Tønder skal arbejde videre på en sand stime - seks sejre i streg har bragt TM Tønder op på en aktuel ottendeplads i tabellen. Skive ligger længere fremme og har over sæsonen været stærkt spillende - men ikke altid lige stabile. Særligt på denne side af juleferien har Skive fH døjet med pointhøsten. De slog TMS Ringsted hjemme i Skive, men spillede så uafgjort mod HEI Skæring og tabte med fem i Roskilde.

TM Tønder kommer til Skive og møder et mandskab, som har vundet de seneste to kampe. Cheftræner Jan Paulsen fra TM Tønder ser frem til søndagens opgør, men afskriver sig prompte favoritværdigheden:

- I de kampe vi hidtil har spillet, så har der været mange kampe, vi skulle vinde. Kampe med pres på. Den her er lidt omvendt, for det er ikke os, der direkte er pres på - men det er der på Skive. Det er en katastrofe for Skive, hvis de ikke slår os - men det vil omvendt give os muligheden for at spille mere frit og mindre forkrampet. Det er godt rent mentalt, og jeg er spændt på at se, hvordan holdet reagerer på det. Vi har selv skabt stimen ved at vinde de sidste seks, siger han.

Annonce

Stærk modstander

Skive fH er et hold, som Jan Paulsen ikke tøver med at kalde ét af 1. divisions stærkeste. Og derfor er søndagens kamp også en, hvor indstillingen på holdet bliver afgørende for resultatet. TM Tønder skal spille op til sit absolut bedste, hvis det skal lykkes at tage point med hjem fra Skive, siger han:

- Der skal meget til for at slå dem. De har bare rigtig mange strenge at spille på, og vi skal derfor lykkes med mange ting. Det er forsvaret, som skal stå stærkt. Returløbet er ét af de svage punkter hos Skive, men skal vi slå til der, så kræver det også at vi får reddet nogle bolde og har et godt forsvar. Det her er den største opgave, jeg hidtil har haft som træner i TM Tønder, forklarer Jan Paulsen.

Paulsen forventer først og fremmest, at der fightes for sagen hele vejen:

- Jeg håber, at vi kan være med et godt stykke ind i anden halvleg. Kan vi det, så kan de begynde at blive lidt nervøse, og det er noget, jeg håber, vi kan udnytte. Kan vi få dem til at forcere, så er der mulighed for, at vi også kan profitere af det. Uanset, så forventer jeg, at spillerne bruger den ballast, som de sidste seks kampe har givet. Jeg vil se et hold, der stepper op og viser, at de er berettigede til mere end der hvor vi ligger i tabellen nu, slår han fast.

TM Tønder møder Skive fH i Interfjord Arena i Skive søndag klokken 19.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce