Annonce
Varde

Kan være sidste chance: Konservativ kæmper for turistcykelsti

Niels Christiansen bor i en tjenestebolig ud til Blåbjergvej, hvor han - og mange andre i området - ønsker en cykelsti. Han har tjenesteboligen, fordi han er skovfoged og klitplantør i Blåbjerg Klitplantage. Foto: Annett Bruhn
Niels Christiansen (K) forsøger en sidste gang at få byrådet til at bakke op om en cykelsti på Blåbjergvej. Hvis det ikke lykkes at få den godkendt inden slutningen af november, så forsvinder muligheden for statslig medfinansiering.
Annonce

Houstrup/Nørre Nebel: Hvis Varde Kommune vil bruge tre millioner kroner på en cykelsti på Blåbjergvej, så vil staten gerne støtte med cirka 1,8 millioner kroner. Det har et flertal i byrådet indtil nu været imod, men Niels Christiansen har fået sagen på byrådets dagsorden igen.

- Det er næsten en pligt at få det bragt frem, for chancen er der kun nu, siger han.

De to store partier, Socialdemokratiet og Venstre, vil drøfte sagen på deres gruppemøder. Borgmester Erik Buhl (V) regner dog med, at Venstre vil forkaste forslaget. Da Venstre har 12 ud af 25 pladser i byrådet, så er det et meget afgørende parti at få opbakning fra.

Cykelstien

  • Oprindeligt søgte Varde Kommune om et tilskud på 3,6 millioner kroner i tilskud til en cykelsti, der ville koste 9,9 millioner og gå hele vejen fra Strandvejen til Nørre Nebel.
  • I januar var Niels Christiansen den eneste, der ønskede at bruge penge fra cykelstipuljen på en cykelsti mellem Blåbjerg Klitplantage og Nørre Nebel. Denne billigere løsning vil koste kommunen cirka 3 millioner kroner, og staten vil så give 1,8 millioner kroner. De øvrige besluttede helt at droppe projektet for at bruge penge på stier på skoleveje i stedet.
  • Med Niels Christiansens nye forslag vil stien blive en ekstra udgift for kommunen, og pengene vil altså ikke blive taget fra cykelstipuljen.
Annonce

Skoleveje eller turistcykelstier?

Det er Varde Kommune selv, der har søgt om penge fra staten til den nye cykelsti. Men da der blev uddelt penge fra cykelstipuljen i år, valgte alle i Udvalget for Plan og Teknik - bortset fra Niels Christiansen - at sige nej tak til statspengene, fordi de ønskede at bruge kommunens penge på skoleveje i stedet for cykelstien på Blåbjergvej, der mest er for turister.

Derfor prøver Niels Christiansen nu med et ændringsforslag til budgettet.

- Samtaler med kolleger har jo også vist, at de har ment, at pengene ville blive taget fra andre cykelstier. Det er der ikke tale om. Vi er ikke inde at pille i nogen eksisterende puljer, siger han.

Borgmester Erik Buhl (V) mener dog, at byrådets medlemmer har forstået, hvordan cykelstien skulle finansieres.

- Det tager ikke direkte penge fra andre cykelstier, men det tager jo penge fra den samlede økonomi, og de kunne jo have været brugt til andre cykelstier, siger han.

Annonce

Kun bøvl

Niels Christiansen bor selv på Blåbjergvej, og han siger, at han har hørt, at nogen mener, at det har en betydning for, at han ønsker cykelstien.

- Det er en tjenestebolig. Jeg fylder 65 år næste gang. Så jeg får kun bøvlet af, at den skal anlægges, at vores forhave skal rykkes tilbage, og hvad ved jeg. Det er ikke personligt på nogen måder. Det håber jeg, at alle vil kunne se, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce