Annonce
Sønderborg

Kan vi åbne eller ej? - Universe håber på en afklaring snarest

Går det her an i en tid med corona? Universe håber, det bliver muligt at åbne efter 10. maj med visse forholdsregler. Arkivfoto: Claus Thorsted
Måske, måske ikke kan Universe åbne efter 10. maj. Parkens direktør venter på flere oplysninger om, hvordan de nye meldinger fra statsministeren Mette Frederiksen skal tolkes.

Nordals: Er oplevelsesparken på Nordals kommet i samme kategori som festivaler og markeder, der mandag aften fik at vide, at de må aflyse helt frem til 31. august? Ja, det spørgsmål forsøger direktøren for lærings- og oplevelsesparken Universe på Nordals nu at få svar på.

- Vi er ikke klar over, om forbud mod festivaler og markeder også rammer os. Det arbejder vi på at finde ud af i samarbejde med vores brancheforeninger, forklarer Torben Kylling Petersen, direktør for Universe.

Universe var i gang med ansættelsen af 60-80 sæsonarbejdere, da regeringens forbud mod forsamlinger på over 10 personer tvang parken til at udskyde den planlagte åbning 4. april med en måned.

Forsamlingsforbuddet er nu blevet forlænget til 10. maj og vil kun blive ophævet, hvis udviklingen af antal coronasmittede ikke i mellemtiden har udviklet sig eksplosivt.

- Vi håber at kunne åbne efter 10. maj på en sikker og forsvarlig måde. Men hvordan det kommer til at ske, arbejder vi lige nu med at finde ud af, forklarer direktøren.

Annonce

Komplekse oplevelser

Ifølge Torben Kylling Petersen er situationen omkring oplevelsesparker kompleks:

- Vores attraktion består jo af mange forskellige dele: F. eks haveanlæg, som andre steder i landet stadig er åbne, og som vi måske også kunne åbne, hvis vi sikrer, at folk går rundt i mindre flokke i god afstand til andre, mener han.

Dertil kommer en række indendørs aktiviteter:

- Og når byggemarkeder kan holde åbne, kunne man måske også forestille sig, at vi kunne åbne for indendørs aktiviteter. Selvfølgelig med forholdsregler, så der er god afstand, forklarer han.

Endelig er der alle de sjove og lærerige genstande, som børn og voksne kan betjene både udendørs og indenfor i Universe:

- Det svarer til legetøj i skoler og børnehaver, som nu skal åbne. Vi kunne sagtens overføre de samme forholdsregler med rengøring, så det blev sikkert og forsvarligt, mener Torben Kylling Pedersen.

Direktøren for Universe forventer en afklaring i løbet af april. ­­­Lykkes det at åbne efter 10. maj, bliver det med et andet publikum end forrige år:

- Vi får ingen udenlandske gæster, så længe grænserne er lukkede. Til gengæld ser vi et større potentiale i danske familier, der får brug for samvær og glæde, når det igen bliver muligt at komme ud, mener han.

De mange skoleelever fra hele landet, der plejer at besøge Universe i forbindelse med lejrskoleophold i Sønderborgområdet, har direktøren dog afskrevet. Der er tale om større elever, som stadig skal modtage hjemmeundervisning.

- Vi har aflyst skoleklasser på denne side af sommeren. Først til efteråret regner vi med at se skoleklasser, forklarer han.

Den 26. marts udtalte Torben Kylling Petersen til JydskeVestkysten, at den forsinkede åbning af Universe ville betyde et tab på flere millioner.

Hvilke konsekvenser det kan få, hvis Universe og andre forlystelsesparker er omfattet af samme restriktioner som festivaler og markeder og derfor skal holde lukkede til 31. august, tør han ikke regne på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce