Annonce
Kolding

Kanalby-vision får kølig modtagelse af politikerne

Politisk vækker forslaget om at omdanne inderhavnen til en kanalby med 800-900 boliger og rykke erhvervshavnen længere ud mod fjorden ingen begejstring hos byrådspolitikerne. Illustration: Tegnestuen Mejeriet

Projektudvikler Carsten Stenders kanalby-forslag beskrives som uambitiøst af borgmesteren.

Annonce

Kolding: Et opsigtsvækkende forslag om at forvandle Koldings inderhavn til en kanalby med 800-900 boliger og skubbe Kolding Erhvervshavn længere ud i fjorden mod øst bliver modtaget yderst køligt af førende politikere i Kolding Byråd.

Forslaget blev præsenteret i JV-søndag, hvor direktør i Stender Projektudvikling, Carsten Stender, samtidig på egne og en gruppe endnu anonyme lokale erhvervsfolks vegne udtrykte bekymring for havnebydelen Marina City, som er meget langt fremme i Kolding Kommunes planlægning. Marina City kan vise sig at blive et planlægningsmæssigt fejlgreb, fordi der ikke er et marked for dyre ejerboliger udenfor bymidter i byer af Koldings størrelse, forudser Carsten Stender.

Men forslaget om at opføre en kanalby i inderhavnen og om at udskyde privat boligbyggeri i Marina City møder politisk bagatellisering og modstand.

Om kanalbyen siger borgmester Jørn Pedersen (V):

- Det er bare endnu et bidrag i den debat om havnens fremtid, som vi allerede har sat i gang. Tak for input, det er super, og nu fortsætter vi processen. I min verden er alt åbent.

Men hvad synes du om indholdet i kanalby-forslaget?

- Det indebærer jo, at vi flytter erhvervshavnen med røg og støj længere ud mod Marina City, så det kan jeg da ikke forestille mig, at vi gør. Man skal også huske, at vi taler om et område med enormt lange lejekontrakter. Virksomhederne på havnen har lejekontrakter på 20-30 år, siger Jørn Pedersen, der i øvrigt beskriver Carsten Stenders projektforslag som"uambitiøst".

- Og så foretrækker jeg altid, at hvis man vil være samarbejdspartner med os, så starter man internt og ikke offentligt. Det kunne have kvalificeret dialogen, siger Jørn Pedersen.

Og så foretrækker jeg altid, at hvis man vil være samarbejdspartner med os, så starter man internt og ikke offentligt.

Jørn Pedersen (V), borgmester
Annonce

Dialog og analyser

Endelig afviser borgmesteren Carsten Stenders bekymringer om Marina City, hvad angår markeds-interessen.

- Vi har en løbende, grundig markedsdialog, og vi har lavet markedsanalyser. Vi kender virkeligheden, og der er efterspørgsel på det område. Så med al respekt for Stender, kan jeg ikke forstå, at han stiller så useriøst spørgsmål ved Marina City.

Men der er jo ingen konkrete, navngivne investorer til Marina City endnu?

- Nej, for byggeretterne skal i udbud først. Men vi har dialogen med investorerne, og vi ved at interessen er der. Og pensionskasserne forholder sig altså til, hvad der sker nu - og ikke om 10-20 eller 30 år, siger Jørn Pedersen.

Gruppeformand for Socialdemokratiet Poul Erik Jensen siger om Carsten Stenders udspil:

- Det er tommelfingeren nedad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce