Annonce
Tønder

Kandidat-karrusel: Frandsen må vinke farvel til to kvinder

Der er smil om bordet, selv om to falder fra.: Irene Holk Lund (til venstre) og Daisy Dahl (til højre)  har været med til at stifte Tønder Listen. Men de er ikke kandidater ved efterårets valg. På billedet ses desuden borgmester og Tønder Listens formand Henrik Frandsen og listens gruppeformand Anita Uggerholt Eriksen. Privatfoto
Formanden for sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, og Skærbæk-politiker Daisy Dahl genopstiller ikke for borgmester Henrik Frandsens Tønder Listen. Begge angiver nye jobmæssige årsager for deres politiske exit.

TØNDER: Når Tønder Listen med borgmester Henrik Frandsen som spidskandidat præsenterer den endelige kandidatliste for det forestående kommunalvalg til efteråret, bliver det uden to nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen. Den siddende formand for sundhedsudvalget, Irene Holk Lund, Løgumkloster, og Daisy Dahl, Skærbæk, har netop meddelt, at de ikke fortsætter i kommunalpolitik ved næste valg. Begge begrunder deres exit med jobmæssige årsager.


Jeg kan se tilbage på 17 gode, spændende og krævende år i kommunalpolitik.

Irene Holk Lund, Tønder Listen, formand for sundhedsudvalget, Løgumkloster


Annonce

Daisy Dahl siger i en udsendt pressemeddelelse, at hun har fået en ny og krævende stilling i Sønderborg. Derfor ønsker hun at træde ud af kommunalbestyrelsen før sommerferien.

-  Jeg har fået en projektlederstilling med stort ansvar i en vækstvirksomhed i Sønderborg. Det er et utroligt spændende, men også krævende job, og der er meget kørsel. Så jeg er nødt til at sætte tempoet lidt ned på andre områder, siger Daisy Dahl om sin beslutning der også indebærer, at hun ikke genopstiller ved valget i november.

I byrådssalen

På mødet på torsdag aften skal kommunalbestyrelsen behandle Daisy Dahls ansøgning om øjeblikkelig tilbagetrækning. Dermed er der lagt op til, at suppleanterne på Venstres kandidatliste, enten Niels Dahlmann, Bredebro, eller Karl Henning Clausen, Toftlund, der i lighed med Daisy Dahl er en af de Venstre-udbrydere der dannede Tønderlisten sidste efterår, overtager hendes plads i byrådssalen.

Daisy Dahl, der er en af Tønder Listens seks repræsentanter i Kommunalbestyrelsen, blev valgt i 2017.

I en udsendt pressemeddelelse mandag aften siger Irene Holk Holk, at hun ikke genopstiller til november på grund af arbejdsmæssige forhold. Irene Holk Lund fortsætter dog i kommunalbestyrelsen perioden ud.

Annonce

17 gode år

Irene Holk Lund har været medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune for Venstre siden 2010 og har været formand for sundhedsudvalget de sidste to perioder. Før kommunesammenlægningen var hun Venstre-politiker i daværende Løgumkloster Kommune.

- Jeg kan se tilbage på 17 gode, spændende og krævende år i kommunalpolitik. Men med nyt job som driftsleder af tandplejen i Vejen Kommune er tiden nu inde til at stoppe, siger hun i den udsendte pressemeddelelse.

Irene Holk Lund var med 453 personlige stemmer i top tre af Venstres stemmeslugere ved succes-valget i 2017. Hun var en af de første, der fik et anstrengt forhold til sit parti, da hun i efteråret 2020 tog konsekvensen af en tilsyneladende uforsonlig tvist med sin lokale vælgerforening i Løgumkloster.  Derfor meldte hun sig ind i Venstre i Højer. Siden brød hun helt med partiet og var med til at stifte Tønder Listen med borgmester Henrik Frandsen i spidsen.

Annonce

Med i kulissen

Selv om de ikke genopstiller, fortsætter Daisy Dahl og Irene Holk Lund som aktive i det organisatoriske bagland for Tønder Listen, fremgår af den udsendte pressemeddelelse.  Det glæder listens formand, borgmester Henrik Frandsen.

- Både Daisy og Irene har været med til at etablere Tønder Listen, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne havde set de to dygtige politikere på vores kandidatliste. Men jeg forstår og respekterer selvfølgelig deres beslutning, siger Henrik Frandsen og tilføjer:

- Begge har ydet en kæmpe indsats med at opbygge Tønder Listen, og de har stor andel i,  at vi er kommet så godt i gang på så kort tid. Det vil jeg gerne sige tak for.

Selv om de to politikere ikke bliver at finde på stemmesedlen til november, stiller Tønder Listen fortsat med et stærkt hold, understreger listens gruppeformand, Anita Uggerholt Eriksen. Og hun glæder sig over, at Daisy Dahl og Irene Holk Lund fortsat er med bag kulisserne.

- Det er en stor styrke, at vi også fremover kan trække på Daisys og Irenes viden og erfaring. Vi er en nyetableret liste, men på kort tid er det lykkedes at opbygge et stærkt og engageret hold både på kandidatsiden og i det organisatoriske. Det giver et godt afsæt for at blive en markant spiller i den nye kommunalbestyrelse, siger Anita Uggerholt Eriksen i den udsendte pressemeddelelse.

Annonce
Tønder For abonnenter

Så skete det: Murstensmur ved kro væltet ind mod kirkegård

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Tønder

Stort ønske går i opfyldelse: Tønder-politiker scorer vigtig taburet i regionsrådet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce