Annonce
Varde

Kandidaten fra Venstre: - Det er vigtigt, at den udligningsordning bliver mere retfærdig.

Claus Christensen stiller op for Venstre for første gang. Foto: André Thorup
JydskeVestkysten Varde stiller de samme spørgsmål til én kandidat for alle 13 opstillingsberettigede partier. Første kandidat er Claus Christensen (V).

Arbejdskraftmangel er en stor udfordring for en del af Varde Kommunes virksomheder. Hvad bør folketinget gøre for at skaffe flere hænder i Vestjylland?

- Det er udflytning af arbejdspladser og at få nogle uddannelsesinstitutioner herover. Så får vi øget bosætning og dermed mere arbejdskraft.

Er der nogle specifikke arbejdspladser eller uddannelser, som du gerne vil flytte til Varde?

- Det er højtuddannede akademikere, vi skal have. Problemet er, at hvis de bliver uddannet i store byer, så kan det være svært at få dem tilbage igen. Det er rigtig fint, at der bliver en lægeuddannelse i Esbjerg, for det kan være med til, at vi kan sikre flere læger her i området. Det kunne man godt kopiere på andre områder.

Varde Kommune kæmper med at få finansieret et sundhedshus. Hvad skal folketinget gøre for at få det nære sundhedsvæsen til at fungere?

- Det er en national opgave at sørge for i forbindelse med den her sundhedsreform også at få sundhedshuse etableret. Så må man få pengene fundet et sted, for det er vigtigt, at vi også har lægedækning herude i vores område, og at man har mulighed for at blive behandlet.

Varde Kommune har haft et stort ønske om en ændring i udligningsordningen, der vil sende flere penge fra rige kommuner til blandt andre Varde Kommune. Hvor vigtig er en sådan ændring i udligningsordningen for dig?

- Den er meget vigtig. Der bør findes en løsning, for det er klart, at kommunerne herude i vores område og også i udkantsområderne i Danmark er presset på økonomien. Det er vigtigt, at den udligningsordning bliver mere retfærdig. Det er en af de ting, jeg vil bide mig fast i, hvis jeg bliver valgt.

Er der behov for mere regulering af landbruget for at begrænse udledningen af drivhusgasser?

- Det, der er vigtigt, er, at vi får nogle arealer taget ud af drift. Jeg tror, vi kan få lavet en frivillig aftale, så vi kan få nogle lavbundsjorde pillet ud af drift, hvor det giver god mening. Den aftale, som landbruget og Danmarks Naturfredningsforening har indgået, synes jeg, er vigtig at se, om vi ikke kan få bygget videre på. Så må staten træde til for at få de landmænd kompenseret, så der er en vilje til at få fjernet nogle hektarer, for jeg tror, det er det mest effektive og den bedste løsningsmodel.

Så det skal bygges på frivillighed og ikke lovgivning?

- Det skal bygges på frivillighed. Det tror jeg også sagtens, det kan.

Claus Christensen

  • 57 år
  • Landmand
  • Bor i Vrenderup
  • Gift med Jytte og har tre voksne børn

Antallet af ældre over 80 år vil stige i Varde Kommune i de kommende årtier. Hvad vil du gøre for at sikre, at de fortsat kan få en god pleje?

- Der skal simpelthen sættes flere midler af til en værdig ældrepleje. Vi er forhåbentlig på vej ud i en tid, hvor vores samfund også kan generere de midler. Nu er vi ved at være lidt væk fra finanskrisen. I mange år har det handlet om at skære ned. Ved at vi er så mange i beskæftigelse, som vi er i Danmark, kan vi passende bruge nogle penge på at sætte ind på børnepasning, sundhedsvæsen og ældrepleje.

Skal Folketinget bestemme, hvor mange pædagoger der skal være i Vardes daginstitutioner?

- Nej. Jeg synes gerne, at det må være noget, der bliver bestemt lokalt. Men der er ingen tvivl om, at der skal flere til, end der er i dag.

Men hvordan vil du sikre det, hvis du ikke vil stille nogle krav til kommunerne?

- Vi vil gerne have, at Kommunernes Landsforening, FOA og BUPL sætter sig sammen og laver en plan for normeringerne. Så skal vi nok levere på det økonomiske, så det også kan lade sig gøre. Der kan være kommuner, hvor der er ghettoer og andre ting, der gør, at der skal højere normeringer til. Derfor kan det være svært at sige, at der skal være lige fem børn per voksen - eller tre eller syv. Det er derfor, det er så vigtigt, at det ligger ude ved kommunerne.

Skal det fortsat være muligt at opstille kæmpevindmøller på land?

- Nej, jeg vil allerhelst have dem ud på havet. Det er derude, de generer færrest mulige mennesker, og hvis vi vil have noget grøn energi, så må vi også betale den ekstra pris, som det koster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce